Victorie în ultima repetiție a verii

Petrolul a încheiat seria verificărilor din această vară cu un test câștigat, pe „Ilie Oană”, în fața Concordiei Chiajna. A fost 2-1 pentru echipa noastră, victoria conturându-se după reușitele lui Diarra (20) și Constantinescu (89), în timp ce pentru vizitatori a punctat Gabi Deac (67).

Ultima repetiție din această vară a fost una cu public, stadionul „Ilie Oană” deschizându-și, din nou, porțile pentru suporterii Petrolului după aproape un an și jumătate. Un test concludent și, în egală măsură, cât se poate de solicitant, în condițiile în care adversarul a fost unul solid, Concordia Chiajna putând fi, în sezonul ce stă să înceapă, o echipă cu pretenții justificate la calificarea în play-off.

Trupa lui Nicolae Constantin a început bine meciul și a reușit să deschidă repede scorul, Diarra (20) punctând din fața porții, după ce a profitat de o minge respinsă nu tocmai convingător de către tânărul Silveanu, la șutul lui Vajushi. Până la pauză nu s-a mai înscris, iar Concordia a restabilit echilibrul la jumătatea părții secunde, atunci când ex-petrolistul Gabi Deac a deviat imparabil, din marginea careului mic, la o lovitură liberă bătută, de pe dreapta, de către Anghelina. Succesul „lupilor” a venit chiar la intrarea în ultimul minut de joc, Mihai Constantinescu (89) marcând cu o execuție superbă, un șut de la 20 de metri, lateral dreapta, cu care a propulsat balonul în vinclul opus al porții apărate de către Aldescu!

S-a terminat, astfel, 2-1, o victorie de moral pentru „găzari” înainte de debutul în noua stagiune. Sâmbăta viitoare, de la ora 11.00, și tot pe „Ilie Oană”, încep meciurile pe puncte, Petrolul urmând să primească, în prima etapă, vizita Politehnicii Iași.

Echipele de „old-boys” au deschis ziua

Înainte de Petrolul – Concordia, spectatorii prezenți pe „Ilie Oană” au avut ocazia să se delecteze cu un meci de „old-boys”, pe gazon apărând mulți jucători importanți ai „găzarilor” și ai fotbalului românesc.

Astfel, o echipă a Petrolului, în care s-au regăsit foști fotbaliști ai „galben-albștrilor” precum Ion Catană, Alexandru Pitulice, Valeriu Răchită, Cristian Zmoleanu Eugen Baștină, Irinel Manea, Marcel Abăluță, George Ghiță, Ciprian Pura, Claudiu Tudor, Marian Grama, Bogdan Zahiu, Marian Ruse, Ștefan Matei, Florin Pancovici, Laurențiu Marinescu, Georgian Păun, Pompiliu Stoica, Daniel Zafiris sau Viorel Nuță, a dat piept cu o selecționată alcătuită din foști fotbaliști divizionari, cum ar fi Daniel Chiriță, Ionuț Pârvu, Stelian Carabaș, Ciprian Mozacu, Daniel Iftodi, Giani Căpușă sau Ștefan Ciobanu.

Evenimentul a continuat cu prezentarea lotului cu care Petrolul va aborda viitoarea ediție de campionat, dar și cu o frumoasă coregrafie aniversară a grupului „Maniacs” din Peluza Latină.

Foto: Cristi Stavri.

Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna 2-1 (1-0)

Marcatori: Diarra (20), Constantinescu (89)/Deac (67).

Petrolul: Avram – Pârvulescu, Mejers, Huja, Țicu – Cebotaru, S. Pană – Bratu, Vajushi, Măzărache – Diarra. Au mai jucat: Cebotari – Olaru, Oprea, Takayuki, Constantinescu, Buia, Saim Tudor, C. Stoica. Antrenor: Nicolae Constantin.

Concordia: Silveanu – Borța, L. Ion, Palmeș, Cherecheș – Codrea – Dușmanu, Biceanu, Anghelina, Llullaku – Voicu. Au mai jucat: Aldescu – Manole, N. Popescu, Puiu, Pintilie, Piper, Alexe, Deac, Balint, Mocanu. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043