Victorie la Dej și rămânem lideri!

Petroliștii au mers la Dej deciși să obțină victoria care să le securizeze prima poziție a clasamentului și au reușit să-și atingă obiectivul, după un meci în care au avut tăria să întoarcă în favoarea lor o situație ce nu părea, la un moment dat, tocmai încurajatoare. „Lupii” s-au impus cu 3-1, golurile lui Constantinescu (76), Cebotaru (81, pen) și Silviu Pană (90+2) anulând avantajul pe care gazdele îl luaseră după reușita lui Manole (55, pen.).

Avertizați de faptul că Unirea este o echipă incomodă, mai ales pe teren propriu, elevii lui Nicolae Constantin n-au părut dispuși să riște ceva, dar nici n-au reușit să-și impună superioritatea, într-o primă repriză în care s-a jucat destul de puțin fotbal. Practic, evenimentul principal al primelor 45 de minute a fost acela al accidentării lui Vajushi, albanezul părăsind terenul cu șapte minute înainte de pauză, iar singura situație de gol a fost trecută în dreptul gazdelor, în prelungiri, atunci când Manole a rămas într-o poziție favorabilă, dar șutul său, din careu, a mers direct în brațele lui Avram.

La pauză, Constantin a încercat să ofere un alt suflu ofensivei echipei sale, renunțând la Jarovic pentru mult mai mobilul Saim Tudor, în vreme ce Măzărache a trecut pe postul de vârf împins, și la cinci minute după reluare a apărut și o primă acțiune „tăioasă” a „lupilor, cu cei doi jucători în prim-plan. Măzărache a scăpat spre poarta lui Răilean, a fost faultat, la 18 metri, central, de către Blaj (fază la care, poate, s-ar fi impus mai mult decât cartonașul galben arătat de către „central”, în condițiile în care fundașul gazdelor era ultimul apărător!), însă Saim Tudor n-a profitat, executând lovitura liberă direct în zidul dejenilor!

Imediat, pericolul s-a mutat la cealaltă poartă și defensiva „galben-albaștrilor” a fost surprinsă de o acțiune rapidă a gazdelor. Manole a șutat din mijlocul careului, Huja s-a aruncat în blocaj, iar „centralul” Andrei Florin a considerat că mingea a atins brațul fundașului petrolist, dictând lovitură de pedeapsă! Pe care același Manole (55) a transformat-o fără emoții, aducând-o pe Unirea în avantaj și obligând-o, totodată, pe Petrolul să gestioneze o situație cu care nu prea s-a confruntat în acest sezon, aceea de a fi condusă pe tabela de marcaj!

Reacția a venit prompt, iar Tucaliuc (60) a avut golul de 1-1 în vârful bocanului, dar, rămas singur în careu, după o pasă a lui Bratu, n-a reușit să-l învingă pe Răilean. Portarul gazdelor a închis, apoi, poarta și la ocazia uriașă a lui Saim Tudor (69), cel care a reluat, de la 6-7 metri, în blocajul lui Răilean, însă presiunea tot mai accentuată a „găzarilor” avea să-și arate, până la urmă, roadele.

Petrolul a restabilit egalitatea după o fază fixă, un corner de pe stânga bătut de către Silviu Pană, spre colțul lung, și fructificat de către CONSTANTINESCU (76) cu o lovitură de cap trimisă din marginea careului mic, iar formația noastră a trecut, imediat, în avantaj, CEBOTARU (81) transformând impecabil un penalti, dictat după ce Măzărache a fost faultat de către Rus. Finalul a venit cu o paradă a lui Avram (90), ce a împiedicat golul de 2-2 la o execuție excelentă a lui Chira, dar și cu reușita lui S. PANĂ (90+2), cel care a profitat de o deviere a lui Măzărache, și, cu o reluare din fața porții, a pus capăt emoțiilor, toate cele trei puncte luând, așadar, calea Ploieștiului!

Trupa lui Nae Constantin trece, astfel, cu bine peste un hop important și, cu 21 de puncte, își păstrează avantajul din fruntea clasamentului ierarhiei secunde. În etapa viitoare, formația noastră va juca, duminică, de la ora 11.00, pe „Ilie Oană”, cu o altă nou-promovată, CS Comunal 1599 Șelimbăr.

Sursa foto: https://www.instagram.com/fc_unireadej_oficial/

Unirea Dej – Petrolul Ploiești 1-3 (0-0)
Marcatori: Manole (55, pen.)/Constantinescu (76), Cebotaru (81, pen), S. Pană (90+2).
Unirea: Răilean – Al. Rus, Burdeț (49 Blaj), Kereki, Roș – Militaru, Cătinean (cpt), Ad. Pop (56 Al. Pop) – Frăsineanu (71 P. Popescu), Cocian (56 Chira), Manole (71 Blaj). Antrenor: Dragoș Militaru.
Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Lică, Huja, Țicu (cpt) – Cebotaru, Seto (60 S. Pană) – Bratu (82 Chindriș), Tucaliuc (60 Constantinescu), Vajushi (38 Măzărache) – Jarovic (46 Saim Tudor). Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: Andrei Florin (Tg. Mureș) – Ovidiu Timar (Oradea) și George Bogdan Duță (Bacău).
Rezervă: Ioan Boldea (Ciuguzel).
Observatori: Dan Jinga (Bistrița) și Radu Bitea (Oradea).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826