Victorie și la final de cantonament: 1-0 cu Metaloglobus!

„Lupii” au încheiat cu o victorie cel de-al doilea stagiu din Turcia, impunându-se în partida disputată, în această după-amiază, cu vecinii de clasament de la Metaloglobus București. A fost 1-0 pentru formația noastră, succesul fiind parafat de către Cristian Sîrghi, cu un gol marcat chiar în debutul întâlnirii.

Pentru că, la Side, ploaia s-a abătut cu înverșunare începând de ieri noapte, iar terenurile de la „Kamelya Collection” au devenit, astăzi, impracticabile, testul a fost mutat, până la urmă, în „fieful” adversarilor, meciul jucându-se la Belek, pe o vreme nu foarte caldă, dar potrivită pentru fotbal. Iar ultima verificare a cantonamentului a fost tratată diferit de către tehnicienii celor două formații, în condițiile în care Costel Enache a trimis pe teren o formulă de echipă în care s-au aflat nu mai puțin de patru jucători eligibili criteriului „U21” (Nicolae, Manolache, Enache și Bratu), iar pe parcurs au intrat și ceilalți juniori din lot, în vreme ce Marius Măldărășanu a apelat la un „11” apropiat de cel de bază, în care și-au făcut loc cam toți jucătorii cu experiență din tabăra bucureșteană.

Pe teren n-a fost, însă, nicio diferență, ba chiar startul le-a aparținut „galben-albaștrilor”, cei care, la scurt timp după fluierul de început al brigăzii de arbitre FIFA din Ucraina, au reușit să deschidă scorul: Bratu a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar SÎRGHI a reluat, cu capul, de la 7-8 metri, învingându-l pe Gavrilaș!

A fost, de altfel, și golul care a făcut diferența, pentru că apropierea finalului de cantonament a influențat, oarecum firesc, prestația ambelor echipe. Jocul a scăzut în intensitate, a suferit din punctul de vedere al cursivității, dar, până la urmă, a reprezentat un antrenament util.

Iar pentru Petrolul, victoria de astăzi a venit ca o încununare a invincibilității din jocurile de pregătire, „lupii” terminând seria verificărilor cu un bilanț favorabil: șase victorii (2-0 cu Kyzylzhar, 3-2 cu Budaorsi, 3-1 cu BSC Siofok, 5-0 cu AS SR Brașov, 2-1 cu Graficar Beograd și 1-0 cu Metaloglobus București) și trei remize (1-1 cu Nizhny Novgorod, 0-0 cu SKA Khabarovsk și 0-0 cu FK Avangard Kursk).

Mâine este programată revenirea acasă, urmând ca, de luni, petroliștii să intre pe ultima sută de metri înaintea debutului oficial în 2020, ce se va produce sâmbăta viitoare, de la ora 12.00, în jocul de pe „Ilie Oană” cu Dunărea Călărași.

FC Petrolul – Metaloglobus București 1-0 (1-0)

Marcator: Sîrghi (4).

FC Petrolul: Lungu (46 Avram) – Bărboianu, Sîrghi, Nicolae, Manolache (46 Olaru; 76 Țicu) – Bratu (38 Constantinescu; 63 Nițescu), Enache (54 Pierce), Saim Tudor, Ekollo (69 Meza Colli) – Arnăutu, Younes.

Metaloglobus: Gavrilaș – Ciubotaru, Plămad, Cazan, Sava – Ghenovici, Sota Mino, Lungu, Duminică – Cl. Herea, Ov. Herea.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043