Viorel Moldovan: „Îmi este foame de performanță!”

FC Petrolul Ploiești și-a prezentat, astăzi, oficial noul antrenor principal, fostul internațional Viorel Moldovan (48 ani) fiind cel care va sta pe banca „lupilor” din stagiunea următoare.

Încadrat de către președintele Costel Lazăr și de vicepreședintele Mihai Dogaru, noul tehnician al „galben-albaștrilor” a pus accentul, în discursul său, pe cuvântul promovare.

„Sunt onorat și, în același timp, bucuros pentru faptul că am reușit să devin antrenorul unui club de tradiție, cu o istorie grea în spate. Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în venirea mea, partenerului finanțator și tuturor membrilor din stafful administrativ, așa cum le mulțumesc și celor care mi-au trimis mesaje de felicitare și de susținere față de alegerea făcută. Sunt aici cu un singur scop, acela de a face tot posibilul ca, la finalul acestui sezon, să ne bucurăm împreună pentru promovarea pe prima scenă fotbalistică. Îmi este foame de performanță, așa cum le este, cred, tuturor celor de aici, și am convingerea că la finalul acestui sezon vom promova! Chiar dacă, în momentul de față, avem un mic șantier, vom face tot posibilul să punem cărămidă cu cărămidă, pentru a construi o echipă competitivă, care să-și atingă obiectivul”, a declarat Viorel Moldovan. „Au mai fost discuții și cu alte echipe, dar, până la urmă, așa cum am spus și la momentul semnării contractului, tentația de a veni la Petrolul a fost mult, mult prea mare! Îmi plac astfel de momente, pot să spun că le caut, și era exact ceea ce îmi doream, adică un club care să-și propună obiective îndrăznețe. Am găsit acest club, mi-am găsit <<haita>>, iar <<haita>> și-a găsit, acum, <<masculul Alpha>>!”, a adăugat noul tehnician al „galben-albaștrilor”, cel care a dezvăluit și filozofia după care se ghidează. „Îmi place fotbalul ofensiv, îmi place să risc și îmi doresc o echipă care să impună ritmul, să fie vie, agresivă, să vibreze! Aș vrea, însă, să practicăm un fotbal eficient și să obținem punctele care, la finalul sezonului, să ne dea ocazia să promovăm în Liga 1”, a mai spus Viorel Moldovan.

Noul sezon este privit cu optimism și de către conducerea administrativă a „galben-albaștrilor”. „Avem toate condițiile necesare asigurate de către partenerul finanțator și cred că, printr-o gestionare corespunzătoare a situației, vom fi printre echipele îndreptățite să aspirăm la un loc în primul eșalon. Vorbim despre un nou Petrolul și, categoric, jucătorii care vor veni o vor face recomandați de valoarea lor și de cerințele clubului. Avem și copii talentați în pepiniera proprie, dar, pentru a-i crește, trebuie să aducem lângă ei jucători de valoare și cu experiență”, a precizat președintele clubului petrolist, Costel Lazăr.

La rândul său, noul vicepreședinte al FC Petrolul Ploiești, Mihai Dogaru, a spus că „suntem la un nou început și ne aflăm în fața unei noi provocări, una pe care o abordăm cu și mai mare încredere, dintr-un motiv foarte simplu, acela că, astăzi, îl avem printre noi pe omul care a dovedit, deja, în două rânduri, că poate să atingă acest obiectiv. Evident, dincolo de orice discuții, pentru noi obiectivul rămâne doar promovarea în Liga 1!”, a spus vicepreședintele „galben-albaștrilor”.  „Mă bucur că fac parte din această echipă și cred că experiența mea managerială vine să o completeze pe cea sportivă a domnului Costel Lazăr. Iar, împreună, sunt convins că ne putem îndeplini obiectivul pe care ni l-am propus. Este o provocare, pentru mine, și în plan personal, pentru că am fost crescut în cadrul clubului Petrolul, îi cunosc filozofia și știu ce înseamnă el pentru Ploiești”, a adăugat Mihai Dogaru.

Petroliștii și-au reluat, din această seară, antrenamentele, iar de mâine vor intra într-un cantonament până la finalul săptămânii. „Timpul este scurt și trebuie să ne mișcăm cu inspirație, astfel încât să găsim elementele care ne lipsesc. Astăzi cunosc grupul, de mâine vom intra într-un stagiu de pregătire și voi face o evaluare. Voi căuta să trag anumite concluzii, să vedem ce ne trebuie în perspectiva a ceea ce va urma”, a conchis Viorel Moldovan.

 

Înregistrarea integrală a conferinței de presă mai jos:

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043