0-0 la Slobozia și terminăm campionatul pe primul loc

Petrolul a remizat la Slobozia, 0-0, și a încheiat pe primul loc ediția 2021-2022 a Ligii 2, revenind, după șase ani, în primul eșalon.

Cu socotelile pentru promovare încheiate încă de după etapa trecută, “lupii” au mers la Slobozia doar cu misiunea de a-și apăra fotoliul de lider al eșalonului secund, pe care îl ocupau, fără sincope, din etapa a șaptea a sezonului regular! Și au reușit, chiar daca Nicolae Constantin a apelat la o formulă oarecum experimentală, mizând, la despărțirea de eșalonul secund, pe jucătorii care au evoluat mai puțin sau chiar deloc pe parcursul acestei primăveri, dar și pe un contingent de tineri promovați, cu această ocazie, la prima echipă! Astfel, Mihnea Rădulescu (născut 2005), Albert Dima (născut 2005) și Mario Ioniță (născut 2007) au debutat, cu această ocazie, nu doar la prima echipă cât și în Liga 2, la fel cum și pentru Cătălin Tolea (născut 2003) meciul de la Slobozia a reprezentat primul contact cu eșalonul secund!

Meciul s-a încheiat nedecis, 0-0, deși ocazii au fost de ambele părți. Un punct suficient că să ne mențină, până la capăt, pe primul loc al clasamentului, după un sezon pe care l-am dominat aproape cap-coadă! Să ne bucurăm și să le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această performanță! Liga 1, ne-am întors!

Foto: www.sportpictures.eu

Unirea Slobozia – FC Petrolul 0-0

Unirea: Gurău – Ibrian, I. Dinu (Gab. Lazăr 84′), Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Trașcu (Gherghiceanu 62′) – Silaghi (D. Mihai 84′), Bolohan, Afalna – Seb. Ivan (Gulceac 46′)

Rezerve neutilizate: Ciupercă – Gîrbăcea, Dorobanțu, Mih. Lemnaru

Antrenor: Adrian Mihalcea

Petrolul: Moroz (Jercălău 84′) – Alb. Olaru (cpt.), Vrhovac, Al. Sabău, Velisar – Boțogan (M. Chindriș 64′), Prejmerean (M. Ioniță 84′) – Mih. Constantinescu, Tolea, Dr. Gheorghe (Dima 84′) – Saim Tudor (Rădulescu 74′)

Rezerve neutilizate: – M. Bratu, Cioiu, Sg. Pîrvulescu, Horj

Antrenor: Nicolae Constantin.

Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Bogdan Gheorghe (Bucureşti) și Erchian Ionus (Medgidia); Rezervă: Valentin Naidin (Turnu Măgurele); Observatori: Ionel Popa (Paşcani) și Ciprian Anton (Suceava).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Universitatea Craiova

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12758
22849
32748
42742
52741