Ora primului eşec!

Într-un moment în care era de aşteptat să tranşeze ecuaţia promovării, Petrolul s-a văzut nevoită să trăiască experienţa primului eşec într-un meci oficial după mai bine de un an şi jumătate. Ploieştenii au clacat, chiar pe „Ilie Oană”, în faţa Voinţei Turnu Măgurele, lăsând deschisă, încă, lupta pentru promovare, în condiţiile în care distanţa faţă de teleormăneni s-a redus la patru lungimi, cu tot atâtea etape înainte de linia de sosire. Oaspeţii s-au impus cu scorul de 3-1, golurile întâlnirii fiind marcate de către Păun (2), respectiv Fotescu (44), Antoche (autogol, 53) şi Niculae (90+4).

„Lupii” au muşcat repede, după o cursă pe dreapta a lui Arnăutu, încheiată cu o centrare în faţa porţii pentru reluarea decisivă a lui PĂUN (2), dar golul n-a venit la „pachet” şi cu o continuare care să dea certitudinea unui meci fără emoţii. Teleormănenii au trecut repede peste şocul loviturii primită atât de repede şi, cu un joc curajos, au reuşit să echilibreze ostilităţile, arătând că nu au venit pe „Ilie Oană” în postura victimelor sigure.

Chiar şi aşa, lucrurile se puteau lămuri la jumătatea primului mitan, atunci când Păun (27) l-a driblat pe portarul Isvoranu, însă a şutat în blocajul lui Suciu, dar tabela s-a modificat, până la urmă, în dreptul oaspeţilor, FOTESCU (44) reuşind, chiar înainte de pauză, să reia în plasă o minge respinsă, în primă fază, de către Avram, la şutul lui Mihaiu.

Scenariul din startul confruntării a fost la un pas să se repete şi după ieşirea de la cabine, dar Ciocâlteu (47) n-a avut precizia necesară într-un moment în care a rămas singur la 14 metri, pe zonă centrală, şutând pe lângă bară. Şi, aşa cum nu de puţine ori se întâmplă în fotbal, ocaziile s-au răzbunat, pentru că, cinci minute mai târziu, Niculae a pătruns nestingherit pe partea dreaptă şi a centrat în buza porţii, mingea ricoşând în plasă din piciorul lui Antoche (53). Până la final, „găzarii” n-au reuşit să facă lumină într-un joc extrem de încâlcit, ba chiar s-au mai văzut nevoiţi să scoată o dată mingea din plasă, la execuţia frumoasă a lui Niculae (90+4), şi aşa s-a scris istoria primei înfrângeri  a Petrolului, suferită într-un meci oficial disputat din 2016 încoace.

Rămân, astfel, patru puncte distanţă faţă de Voinţa Turnu Măgurele, echipă care mai are de stat o dată, şi şapte faţă de AFCM Alexandria, iar lupta pentru promovare pare să se mai fi relansat un pic, suficient cât să mai arunce un dram de dramatism pe finalul campionatului. Etapa viitoare, Petrolul va juca, în deplasare, cu CS Atletic Bradu.

In memoriam Ilie Oană

Astăzi s-au împlinit 25 de ani de la trecerea în nefiinţă a legendarului Ilie Oană, antrenorul sub comanda căruia Petrolul a scris cele mai multe dintre paginile de aur ale istoriei sale. Momentul a fost marcat de către suporterii „găzarilor”, cu un banner arborat, la Peluza a II-a, în minutul 75 al meciului cu Voinţa Turnu Măgurele, întreg stadionul scandând, mai apoi, numele celui după care, de altfel, a şi fost denumită arena ploieşteană.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

…………………………………………..

FC Petrolul Ploieşti – Voinţa Tr. Măgurele 1-3 (1-1)

Marcatori: Păun (2)/Fotescu (44), Antoche (53, aut), Niculae (90+4).

FC Petrolul: Avram – Antoche, Ichim, Ţicu (55 Olaru) – Saim Tudor, Chindriş (cpt), Andor (68 Cârjan), Velisar – Ciocâlteu (72 Lambru), Arnăutu, Păun (54 N. Popescu). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Voinţa: Isvoranu – Suciu (cpt), Sălcianu, Prodan (85 Pantelimon), Mitrea – Chebac (49 Roman), Moise – Niculae, Cruceru (90+2 Scurtu), Mihaiu – Fotescu. Antrenor: Mugur Cornăţeanu.

Au arbitrat: Aurel Vărzan (Timişoara) – Ioan Daniel Humita (Armeniş – Caraş Severin) şi Patricia Samsudean (Timişoara).

Observatori: Teodor Grozea (Brăila) şi Florin Petrescu Craioveanu (Bucureşti).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043