Bilanţ echilibrat pentru “lupişori” în turneul de la Nantes

Echipa de juniori “U15” a FC Petrolul Ploieşti şi-a încheiat aventura la Nantes cu un bilanţ echilibrat: trei victorii, două remize şi trei eşecuri. Micii petrolişti s-au clasat, astfel, pe locul 13, din 24 de participante, la cea de-a 41-a ediţie a puternicului turneu internaţional “Mondial de la Saint Pierre de Nantes”.

Aflaţi la prima lor experienţă internaţională, “lupişorii” s-au descurcat foarte bine în tradiţionala competiţie juvenilă organizată la Nantes şi ajunsă la cea de-a 41-a sa ediţie. Repartizaţi în Grupa “D”, petroliştii au început turneul cu două eşecuri, 0-1 cu OGC Nice şi 0-4 cu USJA Carqefou, însă au legat, imediat, tot atâtea succese: 1-0 cu belgienii de la RWD Molenbeek (marcator Cristian Licsandru) şi 2-0 cu Nort Sur Erdre AC (marcatori Cristian Licsandru şi Narcis Ghiţă). Ultimul meci din grupă a adus o nouă înfrângere, scor 0-3 în confruntarea cu Stade Brestois, Petrolul terminând, astfel, seria pe locul 4.

Conform regulamentului competiţiei, elevii lui Marius Manolache au evoluat, după aceea, în turneul pentru stabilirea locurilor 9-16, pe care l-au început cu o remiză, 0-0 cu En Avant Guingamp, francezii, impunându-se, însă, după executarea loviturilor de departajare.

A urmat tot un 0-0, cu US Varades, dar, de această dată, petroliştii au fost cei care au avut câştig de cauză la “loteria” penaltiurilor, calificându-se, astfel, în finala pentru locurile 13-14, pe care au tranşat-o în favoarea lor, 1-0 (gol Nicholas Stănescu) cu Nantes Cite Foot.

Iată şi lotul pe care petroliştii l-au folosit la această întrecere:

Portari: Darius Marian BARBU, Alexandru Constantin RADU;

Jucători de câmp: Ştefan Fabian NIŢĂ, Bogdan Marin ANTONESCU, Cristian Mihail LICSANDRU, Ionuţ Octavian MĂNESCU, Radu Ionuţ DUMITRU, Nicolae Vlăduţ RADU, Nicholas Iulian STĂNESCU, Alin Marius BOTOGAN, Antonio Tiberiu DĂNILĂ, Ionuţ Dragoş MĂNESCU, Ionuţ Narcis GHIŢĂ, Ionuţ Iulian DUŢĂ, David ILIE, Gabriel STOICA.

Turneul a fost câştigat, pentru al doilea an consecutiv, de către portughezii dela Rio Ave, cei care s-au impus, în finala mare, cu 1-0, în faţa francezilor de la FC Lorient.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043