Astra Giurgiu – Petrolul 1-2/Un parcurs de nota 10!

Ne continuăm parcursul fără greșeală, iar astăzi am obținut cea de-a zecea victorie consecutivă a sezonului. E drept, una ce s-a conturat cu destule emoții, în ultimele minute ale confruntării de la Giurgiu. Astra – Petrolul 1-2, goluri Carlo Danciu (47), respectiv Eugeniu Cebotaru (26) și Darius Buia (86), și echipa noastră își păstrează postura de lideră a eșalonului secund.

Meciul de la Giurgiu n-a fost nici pe departe o simplă formalitate pentru elevii lui Nicolae Constantin. Poate că așa părea pe „hârtie”, ținând cont de componența celor două loturi și de pozițiile ocupate în clasament. Poate că așa a și fost vreme de mai bine de o repriză, prima, cea în care „galben-albaștrii” n-au întâmpinat mari probleme. Dar, cert este că, trăgând linie, concluzia a fost aceea a unei victorii obținute cu mari emoții și pe ultima sută de metri, într-un moment în care, din nou poate, mulți erau tentați să contabilizeze un prim pas greșit, după nouă victorii consecutive.

Așa cum spuneam, debutul de meci nu lăsa mari dubii în ceea ce privește numele învingătoarei. Petrolul s-a mutat din start în jumătatea adversă, a avut o bară, la devierea lui Diarra (4), și a reușit, mai apoi, să deschidă scorul, CEBOTARU (25) înscriind cu un șut din mijlocul careului, după o fază „șnur” a formației noastre. Cu zece minute înainte de pauză gazdele rămâneau în inferioritate numerică, după eliminarea lui Giuroiu (36), și totul părea, astfel, să se transforme într-o simplă formalitate pentru „lupi”.

Doar că, însă, partea a doua a început ușor șocant, cu o cursă de 40 de metri a lui Danciu (47), facilitată de o pasă greșită a lui Lică și încheiată cu un șut fără speranțe pentru Avram, iar Astra restabilea, nesperat, echilibrul pe tabela de marcaj! Giurgiuvenii s-au așezat, apoi, pe două linii în fața buturilor proprii, ca în jocurile copilăriei ostilitățile s-au derulat la o singură poartă, cea a gazdelor, dar Moroz a scăpat cu fața curată la ocaziile lui Diarra (69) sau Constantinescu (71, 85). Până la urmă, insistența petroliștilor a dat roade și, în minutul 86, BUIA, aflat aproape de linia porții, a împins în plasă, cu capul, un balon deviat de Moroz, trimițând, astfel, toate cele trei puncte în contul echipei noastre!

Petrolul ajunge, astfel, la cota 33 și conduce detașat în ierarhia eșalonului secund, având, în acest moment, cinci puncte peste Hermannstadt și șase peste Universitatea Cluj, formație ce va încheia, mâine, runda cu numărul 12, cu o deplasare pe terenul lui CSC 1599 Șelimbăr.

În etapa viitoare, „lupii” vor juca pe „Ilie Oană” cu Dunărea Călărași, partida fiind programată să se desfășoare sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 12.30.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Astra Giurgiu – Petrolul Ploiești 1-2 (0-1)

Marcatori: Danciu (47)/Cebotaru (26), Buia (86).

Astra: Moroz – R. Zamfir, Stoian, Giuroiu, Riza – Banu (90 Dragu) – Danciu (85 Dumitrașcu), Șerban, Brăilă (46 Zaharia), Dr. Gheorghe (cpt) – Gavîrliță (40 Buliga). Antrenor: Florin Stângă.

Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Lică, Huja, Țicu (cpt) – Seto (55 Vajushi), Cebotaru – Bratu (66 Constantinescu), Tucaliuc (77 S. Pană), Măzărache (66 Buia) – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.

Au arbitrat: Sorin Vădana (Cluj Napoca) – George Suciu (Câmpia Turzii) și Csaba Antal (Cluj Napoca).

Rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova).

Observatori: Silviu Crângașu (Ploiești) și Dorinel Dincă (Călărași).

Cartonaș roșu: Giuroiu (36).

Următorul meci

FC Voluntari vs FC Petrolul Ploiești

Stadion „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21732
31730
41729
51725