Astra Giurgiu – Petrolul Ploiești/În cursă pentru „nota 10”!

Echipa noastră are șansa să-și rotunjească bilanțul excelent înregistrat în acest debut de sezon, mâine putând bifa cea de-a zecea victorie consecutivă și, totodată, pe cea de-a 11-a din 12 partide susținute în ediția 2021-2022 a Ligii 2. Petrolul va juca pe terenul Astrei Giurgiu, partida, ce va începe la ora 12.30, fiind transmisă de către posturile deținătoare de drepturi TV pentru eșalonul secund, Digisport, LookSport și TelekomSport.

Cu pași rapizi, sezonul regular al Ligii 2 a intrat binișor în cea de-a doua sa jumătate și se apropie de partea finală, iar, de aici înainte, calculele pentru accederea în play-off, dar și pentru consolidarea poziției, capătă tot mai multă greutate. Pentru trupa lui Nae Constantin urmează două partide cu echipe ce nu emit pretenții la o clasare între primele șase, Astra și Dunărea Călărași, ca o pregătire, însă, a seriei de foc din finalul lui 2021, cu cele ce par a fi principalele trei contracandidate la promovare, Concordia Chiajna, Hermannstadt Sibiu și Universitatea Cluj.

Mâine, la Giurgiu, calculele hârtiei indică un favorit clar, Petrolul întâlnind-o pe formația clasată, înaintea startului rundei cu numărul 12, pe penultimul loc. Doar că, în ceea ce o privește pe Astra, ierarhia este oarecum minicinoasă, fosta prim-divizionară trecând printr-o situație financiară mai mult decât complicată, acesta fiind și motivul pentru care, până acum, a fost penalizată cu 14 puncte! Chiar și așa, giurgiuvenii sunt la plus doi, după ce, cu o echipă foarte tânără, au reușit să încurce multe socoteli în acest sezon, acumulând 16 puncte!

Totuși, prima șansă trebuie să fie, fără doar și poate, trecută în dreptul formației noastre. Evident, Nae Constantin și stafful au avut grijă să trateze cu maximă atenție confruntarea de la Giurgiu, una pentru care au și „problema”, atât de plăcută însă, a alcătuirii lotului de jucători. Asta pentru că, în ultima perioadă, „infirmeria” ploieștenilor aproape s-a golit, Armando Vajushi, Bart Meijers, Marius Coman sau Mihai Nițescu fiind recuperați 100%. Rămâne în afara lotului Senad Jarovic, cel care a acuzat o accidentare la jocul cu CSA Steaua și nu s-a pregătit alături de colegii săi în această săptămână, masivul atacant urmând un program separat.

Partida de mâine, ce se va desfășura, după cum se știe, fără spectatori, va începe la ora 12.30, fiind transmisă de către toate cele trei posturi deținătoare de drepturi TV pentru eșalonul secund, Digisport, LookSport și TelekomSport. Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Sorin Vădana (Cluj Napoca) – George Suciu (Câmpia Turzii) și Antal Csaba (Cluj-Napoca). Arbitru de rezervă va fi Marius Daniel Bădoi (Craiova), iar ca observatori au fost delegați, conform siteului CCA, Silviu Crângașu (Ploiești) și Dorinel Dincă (Călărași).

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043