CFR Cluj – FC Petrolul 1-0/Mediașul și blestemul minutelor de final!

Mediașul ne-a purtat, din nou, ghinion la un meci din campionat! După eșecul recent cu Hermannstadt, și cu CFR am pierdut tot în ultimele secvențe ale confruntării, risipind, astfel, printre degete puncte prețioase, ce ne-ar fi ajutat să ne menținem în prima parte a ierarhiei. Cristi Manea (90) a marcat golul ce a stabilit succesul campioanei, într-o partidă în care diferența dintre o formație care a dominat fotbalul românesc în ultimii cinci ani și o alta nou-promovată aproape că nici nu s-a văzut.

Vreme de 89 de minute, duelul de la Mediaș s-a derulat după scenariul pe care și-l doreau „lupii”. Un meci nu foarte spectaculos, mai degraba „închis”, în care defensiva lui Nicolae Constantin și-a făcut datoria, ținându-și adversarii la distanță de buturile apărate de către Vâlceanu. Astfel, CFR n-a avut nicio ocazie în prima repriză, iar singurul șut pe poartă al mitanului întâi a plecat din piciorul lui Vali Țicu (30), însă mingea n-a „prins” gazonul ud și s-a dus direct în brațele lui Scuffet.

Nici după reluare nu s-au schimbat prea mult datele problemei, campioana părând să pedaleze în gol. Doar că, din păcate, nici petroliștii n-a avut mai mult curaj în ofensivă, iar pe final au părut să accepte o dominare a clujenilor, care au beneficiat și de aportul proaspăt al oamenilor veniți de pe bancă. Kolinger (85) a irosit o primă mare ocazie a amfitrionilor, reluând cu capul, de la șase metri, pe lângă poartă, după un corner de pe dreapta, fază peste care s-a așternut indigoul chiar la intrarea în prelungiri, dar MANEA (90), tot cu capul, și tot din apropiere, nu a ratat, trimițând toate cele trei puncte în contul CFR-ului!

O înfrângere dureroasă, a treia la rând în Superliga, pe care trebuie să o uităm repede, pentru că duminică, pe „Ilie Oană”, vine FCSB!

Foto: Flaviu Buboi/www.sportpictures.eu

CFR Cluj – FC Petrolul 1-0 (0-0)

Marcator: Manea (90)

CFR: Scufet – Braun (60 Manea), Kolinger, Yuri, Malico (cpt) – Adjei, Muhar, Deac (60 Buș) – Yeboah (60 Petrila), Malele (84 Hammershoy), Birligea (74 Rodriguez). Antrenor: Dan Petrescu.

FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Mathaus – Pashov, Dumitriu (89 Cebotaru), Seto, Jair (89 Tucaliuc), Țicu (cpt) – Irobiso (84 Ivanovski), Grozav (78 Cioiu). Antrenor: Nicolae Constantin.

Cartonaș galben: Yeboah (11).

Au arbitrat: Cătălin Popa – George Florin Neacșu și Daniel Mitruți.

Rezervă: Adrian Viorel Cojocaru.

Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan.

Arbitru AVAR: Gabriel Sabin Stroe.

Observatori: Ioan Onicaș (pentru arbitraj) și Viorel Ilinca (pentru organizare).

 

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043