Energeticianul – Petrolul 0-3/Răbufnirea pe care o aşteptam!

Aşezaţi cu spatele la zid după ultimele rezultate, petroliştii au găsit răspunsul potrivit, impunându-se categoric în meciul jucat, astăzi, la Petroşani, cu ACS Energeticianul. „Lupii” au câştigat cu scorul de 3-0, prin golurile marcate, din prima repriză, de către Ghinga (5), Nini Popescu (15) şi Cazan (37).

Petrolul şi-a arătat, astăzi, adevărata faţă şi, după o veritabilă demonstraţie de forţă făcută pe terenul Energeticianului, a reintrat, cu drepturi depline, în rândul marilor favorite la promovarea în Liga 1. Echipa lui Leo Grozavu a făcut un meci aproape perfect, nu i-a lăsat vreo speranţă adversarei şi a obţinut, astfel, un succes logic, conturat, în proporţie covârşitoare, după o primă repriză în care ploieştenii au făcut spectacol.

Cu o linie mediană ce a câştigat clar la capitolele experienţă şi fantezie odată cu revenirea lui Laurenţiu Marinescu, Petrolul a preluat controlul ostilităţilor încă din startul întâlnirii şi a deschis scorul după doar cinci minute, atunci când Nini Popescu a bătut un după un corner de pe dreapta, iar GHINGA a reluat, de la 10 metri, la colţul scurt, învingându-l pe Moldovan.

Ploieştenii au ţinut strocul ridicat şi NINI POPESCU (15) a conlucrat perfect cu Ciocâlteu în banda dreaptă, a pătruns în careu şi a încheiat acţiunea cu un şut superb, expediat de la 14 metri, lateral dreapta, la colţul lung. Lucrurile au mers tot mai bine pentru ploieşteni, care au încheiat, practic, definitiv conturile încă înainte de pauză, CAZAN (37) reluând sec, din mijlocul careului, după o lovitură liberă bătută, de pe stânga, de Marinescu şi deviată de zid.

Astfel, în condiţiile în care povestea meciului fusese scrisă din primele 45 de minute, era oarecum de aşteptat ca partea a doua să nu mai aducă multe elemente noi. Petroliştii au ştiut cum să-şi gestioneze avantajul şi nu au riscat nimic, iar Energeticianul n-a avut atuurile necesare pentru a forţa o revenire miraculoasă. S-a terminat, astfel, 3-0, de remarcat fiind, pe lângă prestaţia consistentă şi victoria lipsită de emoţii, şi cele două debuturi absolute, Cătălin Ştefănescu şi olandezul Jeroen Lumu bifând primele minute în tricoul „galben-albaştrilor”.

Două meciuri pe „Ilie Oană” săptămâna viitoare

După victoria obţinută, astăzi, la Petroşani, Petrolul  a ajuns la zece puncte obţinute în această ediţie de campionat şi urcă până pe locul cinci în ierarhia la zi a Ligii 2 Casa Pariurilor. Ploieştenii au şi un joc mai puţin, restanţa cu Chindia Târgovişte, programată să se desfăşoare miercuri, de la ora 19.30, pe „Ilie Oană”. Apoi, duminică, de la ora 13.00, trupa lui Leo Grozavu va juca tot pe teren propriu, cu ASU Politehnica Timişoara.

 

ACS Energeticianul – FC Petrolul Ploieşti  0-3 (0-3)

Marcatori: Ghinga (5), N. Popescu (15), Cazan (37).

ACS Energeticianul: Moldovan – Tomozei, Lung (cpt), Ioniţă, Dragu – Cristea – Neacşa, Stoenac (39 Enache), Cioiu (39 Neagu), Nicoară (54 Drugă) – Rusu. Antrenor: Cristian Dulca.

FC Petrolul: Tordai – Olaru, Plămadă, Cazan, Ţigănaşu – Ghinga (cpt), Marinescu – N. Popescu (71 Lumu), Ciocâlteu (60 Ştefănescu), Saim Tudor – Arnăutu (84 Cruceru). Antrenor: Leo Grozavu.

Au arbitrat: Robert Avram – Romică Bîrdeş şi Gheorghiţă Bălan (toţi din Piteşti).

Arbitru de rezervă: Viorel Flueran (Craiova).

Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) şi George Constantinescu (Slatina).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043