FC Argeș – FC Petrolul/Ultima reprezentație

Superliga, ediția 2022-2023, ajunge la final pentru grupările din play-out. Mâine seară, de la ora 20.00, FC Petrolul va încheia sezonul pe terenul lui FC Argeș, echipă care, în acest ultim meci al campionatului, își joacă, practic, viitorul în primul eșalon!

Pentru Petrolul, meciul din Trivale ar putea părea a fi unul fără miză, însă nu este deloc așa. Cu obiectivul principal, acela al menținerii în primul eșalon, atins de etape bune, elevii lui Florin Pîrvu s-au concentrat, pe acest final de campionat, pe ținta a doua, anume clasarea pe prima poziție în faza play-out a Superligii. „Lupii” ocupă locul opt, după eșecul suferit, runda trecută, pe teren propriu în fața lui Hermannstadt, dar merg la Pitești deciși să câștige cele trei puncte și să profite de un eventual pas greșit al Craiovei, la Arad.

În același timp, pentru FC Argeș, partida de pe arena „Nicolae Dobrin” are o importanță capitală. Aflați la capătul unui sezon dezamăgitor, „alb-violeții” nu au decât varianta victoriei în întâlnirea de mâine seară, dar nici acest lucru nu le garantează evitarea retrogradării directe, decât în situația în care Chindia nu câștigă, pe teren propriu, cu FC Voluntari.

„Este un meci cu încărcătură mare. Noi ne dorim să câștigăm cele trei puncte, pentru că suntem în cursa pentru ocuparea primului loc din play-out, în vreme ce FC Argeș are nevoie de victorie ca să poată spera la evitarea retrogradării. Ambele echipe au, așadar, obiective, chiar dacă diferite, și sunt premise pentru un meci foarte disputat”, a prefațat, Florin Pîrvu, confruntarea de mâine. „Cu siguranță Argeșul va da totul pentru a câștiga acest joc. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar suntem pregătiți să facem față și presiunii din teren, și a celei din tribune și suntem gata pentru luptă”, a adăugat tehnicianul „galben-albaștrilor”.

„Găzarii” au efectuat, astăzi, un ultim antrenament, acasă, iar apoi au luat drumul Piteștiului. Din lotul echipei noastre nu face parte Paul Papp, revenind, în schimb, Mathaus, cel care a ratat ultimele două confruntări din cauza unei accidentări. De asemenea, la fel ca și în ultimele partide, au fost cooptați în lot și câțiva jucători de la echipa de tineret, precum Mihnea Rădulescu, Mario Ioniță sau Raul Bucur.

Întâlnirea de pe stadionul „Nicolae Dobrin” va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Marcel Bîrsan (București) – Radu Adrian Ghinguleac (București) și Ovidiu Artene (Vaslui). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București). Arbitru VAR: Horia Gabriel Mladinovici (București). Arbitru AVAR: Andrei Constantinescu (București). Observatori: Nicolae Marodin (București, pentru arbitraj) și Marian Bucurescu (București, pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043