FC Botoșani – FC Petrolul 1-1/Alte două puncte scăpate printre degete!

Două meciuri, aproape același scenariu! La Botoșani, „lupii” au pus indigoul peste cele întâmplate în confruntarea de debut a campionatului, cea cu Universitatea Cluj, și s-au mulțumit cu un punct, în condițiile în care, fără îndoială, ar fi putut scoate maximum posibil. Un joc cu mult suspans și cu un final absolut incredibil, prelungirile, mai ales, însemnând un drum de la agonie la extaz și retur!

Gicu Grozav (14) și-a trcut în cont prima reușită stagională, cu un șut viclean, expediat de la 16 metri, lateral stânga, în colțul opus al porții apărate de către Began, și drumul spre cea dintâi victorie a acestui campionat părea a fi tot mai larg deschis. Cumva, însă, botoșănenii au găsit resursele să revină în joc și Mihai Roman (38) a reușit să surprindă defensiva „galben-albaștrilor”, restabilind echilibrul cu o execuție pretențioasă, o deviere cu călcâiul ce l-a lăsat fără replică pe Zima.

După reluare, Petrolul a continuat să împingă jocul către buturile adverse, dar Jair, Petrovic sau Budescu n-au reușit să modifice încă o dată tabela de marcaj! Până la urmă tot Grozav (90 + 2) părea să o facă, „șeptarul” echipei nostre trimițând balonul în plasă, numai că, după câteva minute lungi, VAR-ul a a decis să anuleze reușita pe motiv de ofsaid!

Dar „nebunia” era departe de se fi încheiat, pentru că, în cel de-al zecelea minut din prelungiri, Doua a fost agățat de către Dican în suprafața de pedeapsă a gazdelor, iar „centralul” Florin Andrei a indicat punctul cu „var”! Grozav (90 + 12), însă, a șutat în dreapta lui Began, dar și pe lângă bară, iar statistica a consemnat, astfel, cel de-al doilea penalti ratat de către petroliști în primele două etape ale sezonului! Și, totodată, cea de-a doua remiză în tot atâtea meciuri disputate!

Urmează, lunea viitoare, meciul de pe „Ilie Oană” cu FC Voluntari, atunci când, poate, Fortuna își va întoarce fața și spre noi!

Foto: Ionuț Tabultoc (www.sportpictures.eu)

FC Botoșani – FC Petrolul 1-1 (1-1)

Marcatori: M. Roman (38)/Grozav (14).

FC Botoșani: Began – Patache (71 Ivanov), Mutombo, Șeroni, Pius – Florescu (82 Drole), Dican, Zabou (71 Olinga)– Cărăușu (82 Creț), M. Roman (89 Camara), Pinson. Antrenor: Mihai Ciobanu.

FC Petrolul: Zima – Doua, Papp, Garutti, Țicu (cpt) – Musi (61 Rădulescu), Seto (76 Hanca), Jair, Grozav – Budescu (76 Meijers)– Petrovic (61 Dumitriu). Antrenor: Florin Pîrvu.

Cartonașe galbene: Șeroni (42), Patache (52), Motumbo (85), Drole (86).

Au arbitrat: Andrei Florin – Mihai Ovidiu Artene și Sebastian Gheorghe.

Rezervă: Vlad Băban.

Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs.

Arbitru AVAR: Florin Ovidiu Mazilu.

Observatori: Sorin Boca (pentru arbitraj) și Paul Cazan (pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043