FC Petrolul – Aerostar Bacău/ Fără paşi greşiţi

FC Petrolul revine, mâine, pe „Ilie Oană”, şi speră să-şi reia şirul victoriilor, întrerupt, săptămâna trecută, la Cluj. Adversara „lupilor” va fi Aerostar Bacău, iar meciul va începe la ora 18.00.

Fără doar şi poate, un meci între FC Petrolul Ploieşti şi Aerostar Bacău, disputat pe „Ilie Oană”, nu poate propune decât un singur favorit. Ploieştenii au, conform calculelor hârtiei şi nu numai, prima şansă, însă, evident, tratează confruntarea cu toată atenţia necesară. „Ca orice meci de campionat, şi cel de mâine va fi unul dificil, mai ales că venim după o partidă mai puţin reuşită făcută la Cluj. Însă, meciul cu „U” este istorie, imi asum acel eşec, care, după părerea mea, n-a venit din cauza strategiei alese, ci pentru că nu am gestionat bine săptămâna premergătoare. Urmează o altă partidă şi important este, acum, ce vom face cu Aerostar, o echipă omogenă, ce joacă de mult timp împreună. I-am urmărit, însă, în foarte multe partide din acest sezon, ştim totul despre ei, dar important este ca jucătorii să fie, în permanenţă, 100% capacitaţi şi, atunci când intră pe teren, să aplice ceea ce li se spune”, a declarat Leo Grozavu. Tehnicianul „lupilor” a admis faptul că, spre deosebire de meciul de la Cluj, este posibil ca în primul „11” să apară unele modificări, Leo Grozavu anunţând şi că Toto Tamuz a fost cooptat, în premieră de la revenirea sa la Ploieşti, în lot pentru confruntarea cu Aerostar.

Pentru petrolişti va fi cea de-a cincea confruntare a sezonului susţinută pe teren propriu, în precedentele patru elevii lui Leo Grozavu obţinând trei victorii şi o remiză. În replică, băcăuanii au adus dor un singur punct din deplasare, obţinut în etapa a doua, pe terenul celor de la Metaloglobus Bucureşti (1-1), dar au arătat că obişnuiesc să înscrie destul de mult pe terenuri străine, pierzând la limită, dar după meciuri cu multe goluri, duelurile cu ACS Energeticianul (scor 3-4) şi Universitatea Cluj (scor 2-3).

Partida de mâine va începe la ora 18.00 şi va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Kovacs Szabolcs (Satu Mare) – Cosmin Bojan (Tg. Mureş) şi Răzvan Soponar (Baia Mare). Arbitru de rezervă va fi Cristian Georgescu (Bucureşti), iar ca observatori au fost delegaţi Ştefan Constantin (Bucureşti) şi Emil Tudor (Târgovişte).

Cine sunt adversarii

Fondată în 1977, sub denumirea de Aripile Victoria Bacău, adversara noastră de mâine şi-a schimbat numele în Aerostar în 1992, însă n-a reuşit niciodată să iasă din anonimatul eşaloanelor inferioare.

În vara acestui an, băcăuanii au promovat în Liga 2, dar contactul cu eşalonul secund nu a fost unul tocmai fericit. Trupa lui Cristi Popovici a reuşit să obţină prima victorie abia în etapa a şaptea, 3-1 pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, rezultatul fiind dublat, o săptămână mai târziu de succesul, mult mai important, obţinut cu FC Argeş, 1-0 în partida disputată, de asemenea, la Bacău.

Astfel, cu şase puncte adunate în ultimele două etape, la care se adaugă cel din remiza cu Metaloglobus (etapa a 2-a), Aerostar ocupă poziţia a 16-a în clasamentul la zi al Ligii 2 Casa Pariurilor şi va încerca, evident, să dea marea lovitură pe „Ilie Oană”. Din trupa moldoveană se remarcă numele fundaşului central Alexandru Ichim, cel care a evoluat, în primăvară, pentru FC Petrolul, în vreme ce golgheterul echipei este atacantul Vladimir Buhăcianu, cu cinci reuşite semnate până acum, jucătorul în vârstă de 25 de ani reuşind, de altfel, să puncteze în fiecare dintre ultimele trei etape.

CS Aerostar Bacău, lot de jucători:

Portari: 89.Alex Hărăguţă (29 ani); 1. Florin Muntean (21 ani); 30. Octav Potcoavă (20 ani);

Fundaşi: 2. Bogdan Ardei (20 ani); 24. Vasile Chirilescu (20 ani); Ionuţ Covăsan (21 ani); 14. Alin Florescu (20 ani); 5. Alexandru Ichim (30 ani); 44. Sorin Ichim (27 ani); 44. Alin Mutu (24 ani); 6. Răducu Honea (20 ani); 19. Vasilică Mihăeş (28 ani); 16. Ionuţ Mihălăcioaie (28 ani);

Mijlocaşi: 32. Răzvan Ionuţ Adăscăliţei (29 ani); 77. Cornel Mihai Căinari (30 ani); 10. Ionuţ Chirilă (29 ani); 8. Florin Istrate (30 ani); 29.Alex Sahru (21 ani);

Atacanţi: 93. Valentin Buhăcianu (25 ani); 7. Adrian Hurdubei (28 ani); 70. Andrei Pavel (26 ani); 11. Cătălin Vraciu (30 ani).

Antrenor: Cristian Popovici.

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043