FC Petrolul – AS Fotbal Club Buzău/ În fața celui de-al zecelea succes de pe „Ilie Oană”

Petrolul își va încheia, mâine, seria evoluțiilor de pe „Ilie Oană” din cadrul sezonului regular, având-o ca adversară pe AS Fotbal Club Buzău. Confruntarea va începe la ora 17.30, biletele fiind disponibile on-line, pe www.entertix.ro, și la casa stadionului.

„Lupii” debutează pe „Ilie Oană” în noul an și speră să-și treacă în cont cel de-al zecelea succes stagional în fața propriilor suporteri. Fără punct pierdut acasă în acest campionat, elevii lui Nicolae Constantin vor avea de înfruntat un adversar, AS Fotbal Club Buzău, ce își joacă una dintre ultimele cărți în cursa pentru accederea în play-off-ul campionatului. „Întâlnim o echipă bună, condusă de către Cristian Pustai, cel mai experimentat antrenor la nivel de liga a doua. Buzăul practică un fotbal corect, are o bună organizare atât defensivă, cât și ofensivă, și o să fie un meci interesant din toate punctele de vedere. Bineînțeles, îmi doresc ca la final să punem cele trei puncte în dreptul nostru în clasament și să ne bucurăm, astfel, pentru victorie alături de suporterii noștri”, a declarat tehnicianul petroliștilor.

„Nu-i văd pe adversarii noștri de mâine să vină să se apere, pentru că nu știu cât de mult i-ar ajuta un punct. I-am urmărit în mai multe jocuri disputate în acest an, știu la ce să mă aștept, însă important va fi ca în teren să respectăm ceea ce am pregătit”, a adăugat Nicolae Constantin, cel care nu se confruntă cu mari probleme de efectiv. „Chiar am făcut un antrenament, de dimineață, cu cei care nu vor fi în lot și am ajuns la concluzia că am fi putut alinia fără probleme încă o echipă care să câștige mâine. Sper să fi făcut alegerile bune, însă doar rezultatul va demonstra asta”, a msi spus antrenorul „lupilor”.

Vlad Prejmerean: „Îmi aștept șansa și am doresc foarte mult să reușesc aici!”

Ajuns la Petrolul spre finalul anului trecut, Prejmerean își așteaptă debutul oficial în tricoul „galben-albastru”. „Știam, de când am venit aici, că nu va fi ușor, în condițiile în care este o concurență mare, dar am încredere în mine și chiar îmi doresc să reușesc. A fost o perioadă mai dificilă pentru mine, pentru că am stat departe de fotbal ceva vreme, dar grupul m-a primit foarte bine aici, îmi aștept șansa și o să fac tot ce ține de mine ca să arăt că merit să fiu la Petrolul!”, a spus Prejmerean, cel care a vorbit și despre meciul de mâine.

„Întâlnim o echipă experimentată, ce are drept obiectiv accederea în play-off. Dar, sper să facem un joc bun, pentru că ne-am pregătit foarte bine, și îmi doresc să fie cât mai mulți fani alături de noi”, a mai afirmatmijlocașul în vârstă de 23 de ani.

Georgi Pashov: „Suntem pregătiți și trebuie să câștigăm!”

Fotbalistul bulgaro-ucrainean Georgi Pashov este, de ieri, oficial jucătorul Petrolului. Astăzi, Pashov a împlinit 32 de ani și a prefațat, în conferința de presă, confruntarea cu AS Fotbal Club Buzău. „Va fi un meci greu, pentru că Buzăul are una dintre cele mai bune echipe ale ligii secunde și se luptă pentru accederea în play-off. Dar, cred că suntem pregătiți și nu trebuie să vorbim foarte mult despre adversari. Noi suntem Petrolul, echipa de pe primul loc, și sunt sigur că, dacă vom fi concentrați și vom avea atitudinea potrivită, vom câștiga cele trei puncte”, a spus fundașul dreapta. Acesta a vorbit și despre transferul său la Petrolul și despre așteptările pe care le are la Ploiești. „Am avut trei oferte și din primul eșalon, dar am ales Petrolul, pentru că este o echipă mare, cu tradiție, cu suporteri, cu un stadion minunat. În plus, a contat foarte mult faptul că planurile de aici sunt pe termen lung, nu doar pentru una sau trei luni. Nu consider că am făcut un pas în spate în carieră, pentru că sunt convins că vom mai petrece doar câteva luni în Liga a 2-a, iar din vară vom fi în primul eșalon. Am fost primit foarte bine aici, trebuie să le mulțumesc tuturor celor din club că m-au ajutat să mă integrez în grup, iar de acum înainte trebuie să fim concentrați să ne îndeplinim obiectivul: să promovăm, dacă se poate chiar de pe primul loc!”, a mai spus Pashov.

Având rădăcini în Ucraina, țara mamei sale, Pashov a vorbit, evident, și despre situația de acolo. „Nu pot să nu mă gândesc la ceea ce se întâmplă, pentru că am rude și prieteni acolo. Bunica mea este în Ucraina, sora mamei mele la fel, verișorii mei sunt acolo, așa că nu pot fi deloc fericit în aceste momente! Este o situație oribilă și cu toții trebuie să sperăm și să ne rugăm ca războiul să se termine cât mai repede!”, a mărturisit Pashov.

Arbitrează Lucian Rusandu

Întâlnirea dintre FC Petrolul Ploiești și AS Fotbal Club Buzău va începe la ora 17.30 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Adrian Vornicu (Iași) și Cosmin Bojan (Târgu Mureș). Rezervă va fi Eduard Ioniță (Galați), iar ca observatori au fost delegați Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Florentin Barbu (Giurgiu).

Biletele pentru această confruntare pot fi procurate on-line, de pe www.entertix.ro, dar și de la casa stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă astăzi până la ora 17.00, iar mâine de la ora 09.00 și până la startul partidei. Accesul pe stadion va fi permis în conformitate cu legislația în vigoare, astfel:

– Persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

–  Persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

– Persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-COV-2 (cu prezentarea Certificatului Verde).

Mâine, începând cu ora 15.30, la stadionul „Ilie Oană” vor putea fi efectuate teste rapide Antigen, prețul unuia fiind de 25 de lei.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Universitatea Craiova

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12758
22849
32748
42742
52741