FC Petrolul – Chindia 1-2/Coșmarul finalurilor de meci s-a întors!

Pierdem și cel de-al doilea joc oficial din acest an, 1-2 pe „Ilie Oană”, cu Chindia Târgoviște! Am condus la pauză, după golul din penalty al lui Gicu Grozav (27), dar ne-am prăbușit în ultimele 20 de minute, atunci când Cooper (70) și Popa (85) au parafat revenirea oaspeților!

Greu de digerat un astfel de rezultat! 70 de minute în care Petrolul a fost echipa care s-a descurcat mult mai bine pe un teren extrem de greu, a dominat clar și doar lipsa de șansă, poate și de concentrare în momentele critice, au împiedicat-o să se detașeze pe tabela de marcaj și să se îndrepte spre o victorie confortabilă. Iar, mai apoi, 20 de minute de coșmar, cu Chindia lovind de două ori aproape din nimic, și cu „lupii” prăbușiți, la final, în noroi, înțelegând, probabil, că au trecut pe lângă trei puncte mari de tot (ce bun ar fi fost, până la urmă, și unul singur!!!), într-o perioadă în care, din punct de vedere sportiv, nimic nu mai pare să se lege!

Cum s-a scris scenariul unui film cu final „horror”? Cu un început alert, cu o primă ocazie a lui Dumitriu (13), al cărui șut, din afara careului, a fost respins de Căbuz, dar și cu o replică a dâmbovițenilor, Leitner (17) având o paradă de excepție la șutul lui Popa. Imediat, Irobiso (19), scăpat singur pe centru, a trimis pe lângă portarul advers, dar și pe lângă bară, iar mai apoi, cu o reluare din mijlocul careului, l-a țintit, practic, pe Căbuz (23)!

Firesc, dominarea petrolistă avea să se concretizeze și pe tabela de marcaj. Moldoveanu a recuperat, din fața lui Cornel Dinu, o minge ce s-a oprit în noroi, fundașul central al oaspeților a intervenit târziu și l-a „cosit” pe mijlocașul „lupilor”, iar GROZAV (27) a transformat fără emoții lovitura de pedeapsă, părând să trimită lucrurile pe făgașul normal. Până la pauză se putea face 2-0, dar Căbuz s-a întins și a respins „torpila” lui Borța (31), la fel cum și după reluare diferența se putea dubla, însă același Căbuz (55) a prins, chiar pe linia porții, o minge ricoșată din coechipierul său, Celea, iar Mathaus (55) n-a cadrat ținta cu o lovitură de cap trimisă din careu, balonul trecând la o palmă peste transversal!

Brusc, și aproape de nicăieri, siguranța din jocul trupei lui Nae Constantin s-a risipit, lăsând loc unui final de meci pe care nimeni și nimic nu-l anticipa. Chindia a egalat prin Cooper (70), cel care a știut cum să se plaseze astfel încât să scape din marcaj și să reia, cu capul, o centrare venită, de pe dreapta, de la Vorobjovas, iar Popa (85) a definitivat un rezultat de coșmar pentru noi, punctând cu un șut din lateral dreapta, la colțul scurt! Și nici măcar șansa nu ne-a mai fost aproape, pentru că, în prelungiri, Căbuz a mai făcut o minune, refuzându-ne fie și o remiză!

Rămânem, astfel, fără punct câștigat în 2023, dar ne vom păstra, și după etapa a 23-a, poziția a șaptea în clasament. Urmează o deplasare lungă, la Botoșani (luni, 6 februarie, ora 17.00), acolo unde trebuie să întrerupem seria neagră și să reîncepem să adunăm punctele de care vom avea atâta nevoie în faza a doua a campionatului.

Foto: Cristi Stavri.

FC Petrolul – Chindia Târgoviște 1-2 (1-0)

Marcatori: Grozav (27)/Cooper (70), Popa (85).

FC Petrolul: Leitner – Achim, Meijers, Mathaus – Borța, Purtic, Dumitriu (79 Seto), Țicu (cpt) – Moldoveanu (79 Budescu), Irobiso, Grozav. Antrenor: Nicolae Constantin.

Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Corinus, Dinu (cpt) (46 Vorobjovas), Ioniță (76 Perianu) – Neguț, Dulca (76 Dumitrașcu), Akhmatov (46 Cooper) – Popa (88 Boldor), Popadiuc. Antrenor: Anton Petrea.

Cartonașe galbene: Dumitriu (24), Achim (63)/Celea (5), Dinu (27).

Au arbitrat: Viorel Flueran – George Neacșu și Romică Bîrdeș.

Rezervă: Cătălin Popa.

Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache.

Arbitru AVAR: Gabriel Stroe.

Observatori: Adrian Vidan (pentru arbitraj) și Adrian Pitu (pentru organizare).

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639