FC Petrolul – FC FCSB 0-2/ Seară neagră pe „Ilie Oană”

Doar în tribune am fost, ca întotdeauna, de 10 plus! Pe teren, în schimb, lucrurile nu au stat deloc așa cum ne-am dorit. FCSB ne-a bătut, 2-0, la capătul unui meci în care n-am avut replică decât pe final, după ce adversarii deja se desprinseseră pe tabela de marcaj, cu golul lui Dawa, din prelungirile primei părți, și cu reușita lui Coman, venită în startul reprizei a doua.

Din păcate n-am reușit să depășim, deși am avut sprijinul unui stadion arhiplin, criza rezultatelor în care am intrat în ultimele săptămâni. Am început timid confruntarea cu FCSB, iar prima repriză a fost, în mod clar, una a suferinței. Oaspeții au „înclinat” terenul spre poarta lui Vâlceanu, salvat de transversală la voleul lui Olaru (4), expediat de la 22 de metri, și la șutul frumos, din marginea careului, al lui Codrea (27)!

La pauză părea să se intre, însă, cu un rezultat „alb”, dar, în prelungiri, Omrani a scos, în stânga, o minge printre Meijers și Dumitriu, a centrat în fața porții, iar Dawa a reluat din 6 metri, deschizând scorul: 0-1!

Și la cum de rău s-a încheiat prima parte, la fel a început și cea de-a doua, pentru că Codrea (47) a accelerat în dreapta, s-a dus până aproape de linia de fund, de unde a trimis în marginea careului mic, pentru reluarea simplă, dar decisivă, a lui Coman: 0-2!

Din acel moment, elevii lui Nicolae Constantin au încercat să reintre în joc, Huja (54) dându-i emoții lui Târnovanu cu un șut de la mare distanță. Apoi, Irobiso (67) a ratat cea mai mare ocazie a formației nostre, trimițând, din fața porții, alături de bară, iar finalul n-a mai adus nimic notabil în plan ofensiv, FCSB reușind să-și gestioneze avantajul de pe tabela de marcaj.

Înregistrăm, astfel, cea de-a patra înfrângere consecutivă și rămânem la cota 17 în clasament, în continuare pe poziția a șaptea. Etapa viitoare mergem în Bănie, acolo unde, sâmbătă, de la ora 21.00, o vom întâlni pe Universitatea Craiova.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

FC Petrolul – FC FCSB 0-2 (0-1)

Marcatori: Dawa (45+2), Coman (47).

FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș (85 Bratu), Huja – Pashov, Dumitriu (67 Tucaliuc), Seto (85 Cebotaru), Jair, Țicu (cpt) (67 Velisar) – Irobiso, Grozav (46 Ivanovski). Antrenor: Nicolae Constantin.

FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic (46 Pantea) – Codrea, Edjouma (83 Oaidă), Olaru – Omrani (83 Oct. Popescu), Compagno (59 Nikolov), Coman (70 Miculescu). Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaș galben: Târnovanu (78).

Au arbitrat: Horațiu Feșnic – Valentin Avram și Alexandru Cerei.

Rezervă: Iulia Dima.

Arbitru VAR: Horia Mladinovici.

Arbitru AVAR: Marius Badea.

Observatori: Liviu Ciubotariu (pentru arbitraj) și Ion Cățoi (pentru organizare).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11126
21022
31121
41119
51115