FC Petrolul – FC FCSB/În căutarea unui rezultat pozitiv!

„Ilie Oană” va fi, din nou, arhiplin, în așteptarea unui duel de gală! Petrolul o întâlnește pe FCSB, mâine, de la ora 21.30, într-un meci important, care poate oferi, pentru ambele combatante, o imagine a parcursului ulterior din acest sezon.

„Lupii” ocupă locul șapte, la granița între play-off și play-out, cu 17 puncte, dar vin și după trei eșecuri consecutive în Superliga, și își doresc, firește, să întrerupă această serie neagră. Dincolo, FCSB are o situație aproape critică, cu doar două victorii stagionale și 11 puncte adunate din zece meciuri, iar orice pas greșit o poate trimite tot mai departe de zona primelor șase din clasament. Tocmai de aceea, formația lui Dică și-a calculat pașii astfel încât să alinieze la Ploiești cea mai bună formulă, menajându-și titularii în partida din Conference League din Danemarca, cu riscul unei înfrângeri rușionase la Silkeborg.

„Faptul că au lăsat acasă șapte jucători și că aceștia vor fi odihniți nu știu cât de în avantajul lor va fi, vom vedea abia duminică seară dacă au procedat corect sau nu. Dar, n-aș vrea să discut prea mult despre ei, pentru că sunt problemele lor și trebuie să și le rezolve. Noi trebuie să fim ceea ce trebuie să fim la meciul ăsta! Îmi doresc o mult mai mare concentrare, o mult mai mare responsabilitate, pentru că am avut jocuri în care am scăpat punctele printre degete și mi-ar plăcea ca asta să nu se mai întâmple. Trebuie să arătăm mai multă maturitate în joc!”, a punctat Nicolae Constantin, în prefața confruntării de mâine seară. „Dacă luăm strict pe hârtie, FCSB pleacă favorită din punct de vedere al valorii lotului, doar că jucăm acasă, pe un stadion plin, și cred că suportul fanilor și ambiția noastră vor face ca șansele să fie egale în acest meci”, a mai adăugat Constantin. „Va fi un meci foarte greu, poate cel mai greu, pentru că întâlnim o echipă bună și nu trebuie să ne luăm după rezultatul lor din Europa. Dar, vom avea de partea noastră publicul și astfel putem înclina balanța. FCSB este o echipă de bătut și s-a văzut că este un campionat echilibrat, în care oricine poate învinge pe oricine, așa că se poate întâmpla orice”, a fost de părere și Constantin Budescu.

Pentru confruntarea din etapa a 13-a, tehnicianul „lupilor” are o singură indisponibiltate cauzată de o accidentare, Manzala fiind scos din joc pentru o perioadă după ce a suferit o problemă de natură musculară la meciul de la Mediaș cu CSC Șelimbăr.

Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Horațiu Feșnic (Cluj Napoca) – Valentin Avram (București) și Alexandru Cerei (București). Rezervă: Iulian Dima (București). Arbitru VAR: Horia Mladinovici (București). Arbitru AVAR: Marius Badea (Rm. Vâlcea). Observatori: Liviu Ciubotaru (Galați, pentru arbitraj) și Ion Cățoi (București, pentru organizare).

Important de știut!

* Traficul rutier va fi restricţionat total în jurul arenei sportive, începând cu ora 19.00, respectiv pe străzile Stadionului, Alexandru Vlahuţă, Mihai Bravu, Sportului, George Topârceanu şi Latină.

* Spectatorii vor avea acces pe stadion începând cu ora 19.00, pe baza documentelor de acces puse la dispoziţie de către clubul organizator. Biletele pot fi procurate atât on-line, cât şi de la casele de bilete, până la începerea partidei (în măsura disponibilității lor).

* Având în vedere gradul de risc ridicat, la această partidă accesul minorilor mai mici de 14 ani este permis doar dacă sunt însoţiţi de persoane majore.

* Pentru a evita aglomerările la punctele de acces, vă recomandăm să veniți din timp la stadion.

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043