FC Petrolul – Universitatea Cluj 2-0/Ce victorie!

Reluăm campionatul cum nu se poate mai bine, cu un succes care ne aduce și mai multă liniște în plan sportiv: 2-0 în meciul cu Universitatea Cluj, cu goluri marcate în prelungirile fiecarei reprize, de către Meijers (45+3) și Cioiu (90+3), și urcăm, din nou, în zona locurilor de play-off!

„Lupii” au încheiat cu bine o săptămână complicată, adjudecându-și trei puncte de care aveau mare nevoie pentru a se menține la o distanță confortabilă de zona „fierbinte” a clasamentului. Învingând-o pe Universitatea Cluj, pentru a doua oară în acest sezon, formația noastră urcă, astfel, la cota 29, cu un avantaj de 11 puncte față de rivala din această seară, totodată echipa care ocupă locul 13, primul ce va duce la baraj, și elevii lui Nicolae Constantin pot privi, astfel, cu mult mai multă liniște, către ultima parte a sezonului regular.

Pe „Ilie Oană”, în fața a circa 4000 de spectatori ce au ținut să fie alături, ca de fiecare dată, de favoriții lor, petroliștii au avut o prestație sigură, solidă, nelăsând să planeze vreo umbra de dubiu asupra justeții victoriei. MEIJERS (45+3) a lovit la chiar ultima fază a primei reprize, deblocând tabela cu o lovitură de cap expediată din preajma punctului cu var, după un corner bătut excelent, de pe dreapta, de către Budescu, iar CIOIU (90+3), profitând de o mare gafă a lui Ispas, a stabilit scorul final. Între cele două reușite și-au mai făcut loc ocaziile mari ale lui Țicu (56) și Jair (90+1), în vreme ce ardelenii aproape că n-au contat în ofensivă, Leitner având parte de un meci în care n-a fost nevoit să se întrebuințeze foarte serios.

Succesul din această seară, cel cu numărul 9 din această ediție de campionat, duce Petrolul pe locul șase, cu două etape rămase de jucat înainte de pauza de iarnă. Urmează, acum, un meci în Cupa României, marți, de la ora 19.00, pe „Ilie Oană”, cu FC U Craiova 1948, iar apoi confruntările cu Rapid București (etapa a 20-a, miercuri, 14 decembrie, ora 19.00, Arena Națională) și, din nou, FC U Craiova 1948 (etapa a 21-a, duminică, 18 decembrie, ora 14.30, „Ilie Oană”).

Foto: Cristi Stavri și Gică Flușter.

FC Petrolul – Universitatea Cluj 2-0 (1-0)

Marcatori: Meijers (45+3), Cioiu (90+3).

FC Petrolul: Leitner – Mathaus, Meijers, Huja – Borța, Jair, Seto, Țicu (cpt) – Grozav (88 Dumitriu), Budescu (77 Cioiu), Măzărache. Antrenor: Nicolae Constantin.

Universitatea: Iliev – Vlădoiu, Pițian, Ispas, Briceag – Filip (cpt), Simion (60 Bălan), Bic (46 Purece) – Haită (46 Horșia), Thiam (74 Remacle), Fulop (46 Ely Fernandes). Antrenor: Eugen Neagoe.

Au arbitrat: Sebastian Colțescu – Adrian Popescu și Marius Badea.

Cartonal galben: Remacle (77).

Rezervă: Andrei Antonie.

Arbitru VAR: Sorin Costreie.

Arbitru AVAR: Bogdan Gheorghe.

Observatori: Eduard Dumitrescu (pentru arbitraj) și Octavian Goga (pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043