FC Petrolul – UTA 2-1/Marcă înregistrată!

Încă un hop trecut cu bine! Victorie cu UTA și ne menținem între primele șase echipe din Superliga, când s-au scurs, deja, și două etape din retur! A fost 2-1 pe „Ilie Oană”, cu golurile noastre marcate de către Jair (52, pen.) și Irobiso (67), dar și cu tradiționalele emoții din final, atunci când oaspeții au forțat egalarea, după ce Otele (76) redusese din handicap.

Reușim să adăugăm alte trei puncte prețioase la zestrea din clasament, după o victorie obținută în stilul tuturor celorlalte din acest sezon. Cu multă muncă, sacrificiu, poate și cu un pic de noroc în unele momentele cheie, dar, într-un final, imposibil de contestat!

Asta pentru că, în afara unui start de joc în care UTA a fost în control, iar Stahl a și scuturat plasa porții, însă reușita a fost anulată pentru un ofsaid confirmat de VAR, inițiativa le-a aparținut, mai apoi, elevilor lui Nicolae Constantin. Și doar ghinionul a făcut ca tabela să nu se modifice până la pauză, pentru că ocazii au fost, dar Jair (15) n-a reușit să prindă ținta de la 12-13 metri, apoi l-a „întins” pe Iacob (38) cu un șut de la mare distanță, iar Seto (43), deși rămas singur doar cu portarul oaspeților, a pus prea puțină forță în șut și scorul a rămas la fel ca în primul minut!

Imediat după reluare, VAR-ul și-a demonstrat, din nou, utilitatea, la un henț al lui Chindriș, pe care Marian Barbu îl trecuse cu vederea într-o primă fază. „Centralul” s-a dus la monitorul de la marginea terenului, a văzut ce era de văzut și, firesc, a arătat punctul cu var, iar JAIR a transformat fără emoții, deschizând, astfel, drumul Petrolului către cel de-al treilea succes consecutiv: 1-0!

Un sfert de oră mai târziu a venit desprinderea, după o fază cât se poate de simplă. Degajare a lui Vâlceanu, deviere cu capul a lui Cioiu și o pătrundere tip „buldozer” a lui IROBISO (67), cel care i-a pierdut lejer pe drum pe fundașii centrali de la UTA, l-a evitat pe Iacob cu un dribling elegant și, după o cursă de peste 20 de metri, a trimis în poarta goală: 2-0.

Finalul n-avea să fie, însă, unul liniștit. Borța s-a păcălit la o minge aruncată în careu și l-a lăsat pe Dobrescu să reia spre poartă, balonul a lovit bara, a ricoșat în Otele (76) și cumva a intrat în poartă, iar, din acel moment, Petrolul avea mai mult de un sfert de oră de suferință. UTA s-a mutat în jumătatea noastră, Irobiso a aruncat, și el, o mână de paie peste vâlvătaia din ultimele minute, văzând un cartonaș roșu direct, dar Vâlceanu a avut adus liniștea, cu o intervenție decisivă la ultima fază, blocând o minge venită din capul lui…Mathaus!

S-a terminat 2-1, iar cifra 8 s-a conturat în clasament, în dreptul victoriilor Petrolului! Cu 26 de puncte suntem pe locul 6, și, indiferent de rezultate, vom fi cel puțin tot acolo și după etapa a 18-a, adică în momentul în care se va intra în pauza pentru Campionatul Mondial!

Până atunci, marți avem încă un meci pe „Ilie Oană”, în Cupa României, cu Unirea Slobozia (ora 18.15), iar vineri mergem la Sf. Gheorghe, pentru duelul cu Sepsi (ora 21.00), un meci care poate să dea o direcție și mai clară în lupta pentru un loc de play-off!

Foto: Cristi Stavri (www.sportpictures.eu).

FC Petrolul – UTA Arad 2-1 (0-0)

Marcatori: Jair (52), Irobiso (67)/Otele (76).

FC Petrolul: Vâlceanu – Mathaus, Meijers, Huja – Borța, Jair, Seto, Țicu (cpt) – Cioiu (80 Budescu), Irobiso, Grozav (72 Dumitriu). Antrenor: Nicolae Constantin.

UTA: Iacob – Dobrescu, Chindriș (54 Ubbink), Hoxhallari, Aly Abeid – Anton (cpt), Batha – Stahl (63 Keseru), Pop, Otele (87 Jobelo) – Postolachi. Antrenor: Laszlo Balint.

Cartonașe galbene: Borța (37), Budescu (90+6)/Dobrescu (28), Postolache (40), Chindriș (45+2).

Cartonaș roșu: Irobiso (90+5).

Au arbitrat: Marian Barbu – Imre Bucsi și Stelian Slabu.

Rezervă: Cristina Trandafir.

Arbitru VAR: Marcel Bîrsan.

Arbitru AVAR: Gabriel Stroe.

Observatori: Eduard Dumitrescu (pentru arbitraj) și Mircea Călin (pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043