FC Petrolul – UTA Arad/Speranțe pentru o nouă victorie

Reveniți pe traiectoria potrivită după ce au adunat șase puncte din ultimele două etape, „lupii” așteaptă cu mare încredere duelul cu UTA Arad, vizând o nouă victorie și o nouă posibilitate, astfel, de a face încă un pas pe drumul către o clasare cât mai bună la finalul sezonului regular. Partida de pe „Ilie Oană” va începe la ora 18.00.

Locul șase în ierarhia la zi a Superligii, după 16 etape trecute de la startul campionatului, Petrolul primește vizita unei formații, UTA, clasată pe penultima poziție, parcursul din ultima perioadă ducând și la o schimbare la nivelul băncii tehnice a arădenilor. Laszlo Balint a revenit și l-a înlocuit pe Ilie Poenaru, mutare care îi pune în gardă pe elevii lui Nicolae Constantin. „Prindem UTA într-o situație, din punct de vedere sportiv, nu prea bună pentru ei, cred că se așteptau la mult mai multe. Iar faptul că au schimbat antrenorul trebuie să ne pună un pic în gardă, asta e clar, pentru că, probabil, vor fi și schimbări de sistem și de atitudine din partea jucătorilor. Au și ceva probleme de efectiv, cu jucători suspendați, dar cred că au și destule soluții în lot. Însă, indiferent de numele adversarului, tot 11 contra 11 începem și noi suntem cei care trebuie să ne facem treaba, doar așa putem spera la un rezultat bun”, a spus antrenorul petroliștilor.

„Au jucători foarte buni, rapizi în atac, și este o echipă care duce contraatacul foarte bine. Trebuie să fim foarte prudenți și, din punctul meu de vedere, sunt mai periculoși în momentul în care noi avem mingea, decât atunci când își construiesc un atac pozițional. O să stăm un pic în așteptare, pentru că nu știm clar cum vor veni aici, să atace sau să se apere, dar suntem pregătiți ca, indiferent de ce variantă vor aborda, să facem un joc bun și ne dorim din tot sufletul să reușim să câștigăm”, a mai adăugat Nicolae Constantin, cel care, spre deosebire de omologul să de pe banca arădenilor, se află într-o situație fericită în acest moment, în condițiile în care în lotul „galben-albaștrilor” nu există probleme legate de accidentări sau suspendări.

„Va fi o partidă dificilă, pentru că au schimbat antrenorul și asta poate fi un declic pentru ei. Însă, ne dorim să ne facem jocul nostru cât putem de bine și sperăm să câștigăm toate cele trei puncte”, a mărturisit și Mihai Velisar, fundașul stânga al „lupilor”. Declarațiile complete ale conferinței de presă ce a prefațat întâlnirea de mâine le puteți urmări în materialul video atașat mai jos.

Confruntarea dintre FC Petrolul și UTA va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Marian Barbu (Făgăraș) – Imre-Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe) și Stelian Slabu (Brașov). Rezervă: Cristina Trandafir (București). Arbitru VAR: Marcel Bîrsan (București). Arbitru AVAR: Gabriel Stroe (Pitești). Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești, pentru arbitraj) și Mihai Călin (București, pentru organizare).

Biletele pentru această întâlnire pot fi procurate de la casa stadionului, deschisă, astăzi, până la ora 20.00, iar mâine începând cu ora 10.00, dar și on-line, accesând www.entertix.ro (aici). Accesul publicului pe stadion va fi permis începând cu ora 16.15.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043