FCU Craiova 1948 – FC Petrolul/Derbiul din play-out se joacă în Bănie!

După fix două săptămâni de pauză, „lupii” se întorc pe gazon pentru o partidă oficială, derbiul din Bănie, cu FCU Craiova 1948. Meciul se va disputa vineri seară, de la ora 21.00, pe „Ion Oblemenco”.

Aflate în luptă directă pentru locul șapte, FCU Craiova și FC Petrolul se întâlnesc în derbiul din play-out, iar „galben-albaștrii” speră să-și păstreze invincibilitatea dobândită în fața oltenilor pe parcursul acestui sezon de Superliga. În prima fază a campionatului, Petrolul a câștigat la limită, scor 1-0, meciul din deplasare, jucat, atunci, la Tg. Jiu, pentru ca în retur, pe „Ilie Oană”, duelul să se termine nedecis, 1-1. A fost, totuși, și o victorie a juveților, dar în Cupa României, un 1-0 la Ploiești, așa încât, mergând pe aceeași linie, ne putem aștepta la un nou duel cât se poate de echilibrat.

„Întâlnim o echipă foarte bună, care s-a bătut până la ultimul meci al sezonului regulat să intre în play-off. Craiova are un lot valoros, cu jucători care pot face diferența, dar și noi venim după două victorii consecutive. Avem încredere și sunt premise pentru ca vineri să facem un joc bun și să ne întoarcem cu puncte de la Craiova”, a spus Florin Pîrvu, tehnicianul care a avut mari bătăi de cap în această perioadă din cauza problemelor medicale apărute în lotul echipei pe care o pregătește. „Așteptam pauza aceasta, pentru că venea după o perioadă foarte încărcată, dar, acum, parcă pot spune că mai mult ne-a încurcat! Ne-a dat puțin peste cap o viroză, mulți jucători au fost scoși din antrenamente din această cauză, iar departamentul medical a avut mult de lucru. Am vorbit și cu Țicu, imediat după meciul naționalei U21 contra Germaniei, pentru că am văzut că a acuzat ceva probleme atunci când a ieșit de pe teren, dar, din fericire, nu este vorba de ceva grav și, cu siguranță, va fi apt pentru jocul de la Craiova”, a spus Pîrvu, cel care spune că nu și-a făcut un obiectiv neapărat din ocuparea locului șapte. „Poate că pare un clișeu, dar cel mai important meci este cel care urmează, nu mă gândesc la faptul că am putea termina pe primul loc în play-out. Sunt echipe apropiate valoric, orice punct contează și nu trebuie să picăm, acum, într-o capcană și să spunem că ne batem să câștigăm play-out-ul! Nu, trebuie să avem foame de rezultate în continuare, să adunăm puncte și, la urmă, atunci când se va trage linie, vom vedea unde ne situăm”, a conchis Pîrvu.

Despre meciul de vineri a vorbit și fundașul central Bart Meijers, olandezul fiind jucătorul din lotul Petrolului care a petrecut cele mai multe minute pe teren în acest campionat, el fiind integralist în 30 dintre cele 31 de partide disputate, până acum, în Superliga. „Jocul cu FCU Craiova va fi unul foarte dificil. Este una dintre cele mai bune echipe din play-out, o formație căreia îi place să atace, care are jucători de calitate, mai ales pe faza ofensivă, și trebuie să fim foarte atenți. Dar, și noi suntem într-un moment bun după ultimele rezultate, avem un moral bun, atmosfera este excelentă și putem să luptăm și să ne propunem un rezultat favorabil”, a mărturisit jucătorul batav.

Declarațiile complete ale conferinței de presă în materialul video de mai jos.

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043