“Împreună pentru binele Petrolului!”

Noul antrenor al Petrolului Ploieşti, Romulus Ciobanu, a fost prezentat oficial, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat Mădălin Mihailovici (CEO Veolia România, partenerul principal al Petrolului), Cristian Vlad (preşedintele executiv al „galben-albaştrilor”), Mircea Dridea (preşedinte de onoare al Petrolului) şi Octavian Grigore (vicepreşedinte al clubului ploieştean).

Aşa cum se ştie, finalul turului de campionat a adus modificări la nivelul băncii tehnice a petroliştilor, Romulus Ciobanu fiind instalat antrenor principal, în condiţiile în care Octavian Grigore a preluat o funcţie de conducere, aceea de vicepreşedinte al clubului.

 „Noi considerăm că Octavian Grigore, din postura de antrenor, a făcut un pas în faţă, venind în structura administrativă, în postul de preşedinte. Pentru mine personal şi pentru noi, ca şi club, este un lucru extrem de important, de benefic, pentru că el ne poate ajuta foarte mult în ceea ce ne-am propus. Îi mulţumesc antrenorului Octavian Grigore pentru tot ceea ce a făcut în acest an şi jumătate în calitate de antrenor principal şi sunt convins că vom colabora la fel de bine şi de acum înainte, pentru că am plecat împreună pe acelaşi drum şi dorim să ducem cât mai sus acest club. Îi urez bun venit lui Romică Ciobanu, un antrenor tânăr, dornic de performanţă, motivat şi în care avem mare încredere. El se va bucura de tot ajutorul pe care i-l putem oferi, din toate punctele de vedere. Suntem, toţi cei pe care ne vedeţi aici, împreună pentru binele acestui club!”, a spus Cristi Vlad, preşedintele executiv al petroliştilor.

Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, partenerul finanţator al Petrolului, a explicat motivele care au stat la baza alegerii lui Romulus Ciobanu. „Am făcut o evaluare managerială, iar aceasta a fost cu <<plus, plus>> pentru Romică Ciobanu. Mi-a plăcut extraordinar de mult personalitatea lui şi sunt convins că este un om superdeterminat, care a înţeles că trenul numit Petrolul a trecut prin gara Romică Ciobanu, iar Romică Ciobanu a urcat în el!”, a spus Mădălin Mihailovici. „Nu m-a convins nimeni că trebuie să-l alegem pe Romică Ciobanu, ci m-am convins singur. Sunt momente în viaţă în care trebuie să facem mutări şoc, iar eu consider că am făcut o mutare de şah şi mat. Este o decizie pe care ne-o asumăm şi de ce să nu ne gândim că peste un an, un an şi jumătate, vom oferi fotbalului românesc un antrenor de tip Contra sau Stoican!”, a adăugat Mădălin Mihailovici. „Ca partener finanţator vom face tot ceea ce depinde de noi ca lucrurile să meargă bine. Trebuie să învăţăm cu toţii că ne trebuie timp ca să avem rezultate. Anumite mişcări, mutări, strategii nu-şi văd efectul în 24 de ore. Haideţi să avem răbadare şi tot ceea ce vă rog este să aveţi încredere în noi”, a conchis Mădălin Mihailovici.

Iar noul antrenor al „lupilor”, Romulus Ciobanu, a transmis mesajul să de bun venit la Petrolul. „Am venit la un club foarte mare al României, sunt fericit şi onorat în acelaşi timp. Aş vrea să le mulţumesc conducătorilor de aici pentru faptul că au avut încredere în mine, dar şi domnului Octavian Grigore, pentru lucrurile bune pe care le-a făcut în calitate de antrenor principal. Sunt conştient la ce m-am înhămat şi ce înseamnă Petrolul Ploieşti”, a spus Romică Ciobanu, cel care, mai apoi, a vorbit şi despre proiectele sale pe banca „găzarilor”. „Fiecare antrenor are principiile şi filozofia lui. Voi implementa un nou sistem de joc, voi cere echipei să fie agresivă, dar nu o agresivitate peste nivelul regulamentului, ci imprimată prin efort fizic. Jucătorii trebuie să răspundă la comenzi, să ştie că Petrolul obligă numai şi numai la performanţă”, a declarat noul tehnician al „lupilor”, cel care a avut şi un mesaj pentru suporterii petrolişti. „Sunt conştient că nu există acel CV stufos în dreptul meu, dar îi rog pe suporterii Petrolului să aibă răbdare şi sunt convins că, încă din perioada de pregătire, ei îşi vor putea face o părere despre ideile de joc implementate de către antrenorul Romulus Ciobanu!”

Mai jos puteţi urmări înregistrarea integrală a conferinţei de presă.

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043