In memoriam Dumitru Munteanu

Dumitru Munteanu, cel mai în vârstă dintre supraviețuitorii marii echipei a Petrolului Ploiești, triplă câștigătoare a titlului național în anii `60, ne-a părăsit ieri, la vârsta de 87 de ani.

Nu cu mult timp în urmă, unul dintre gemenii Munteanu ce au făcut istorie în fotbalul românesc a participat la momentul de sărbătoare prilejuit de împlinirea a  53 de ani de la marea victorie cu FC Liverpool.

Revedem un scurt interviu pe care Dumitru Munteanu l-a acordat cu acea ocazie pentru FCP TV, dar și câteva imagini de arhivă de la meciul dintre FC Petrolul și formația braziliană Gremio Porto Alegre, disputat pe 6 aprilie 1961, și câștigat de către formația noastră cu scorul de 4-3 (sursa imagini: emisiunea „Generația de Aur”).

Nea Ilie Oană (n.r. – antrenorul Petrolului) a decis să intru în minutul 46 în locul lui Sandu Boc. L-a tras pe Anton la mijloc pentru ca, împreună cu mine și cu Tabarcea, să contracarăm atacurile brazilienilor și să ținem mai mult de minge, că adversarii o arestaseră de parcă era a lor. Chiar în debutul reprizei, Anton, cu care mă înțelegeam din priviri, mi-a pasat cu călcâiul și a trecut pe lângă fundașul de pe partea lui. Acesta, când m-a văzut, a rămas pironit locului și s-a frecat la ochi de uimire. Eu am zbughit-o de lângă el. După meci am aflat că, revenit din uimire, brazilianul s-a dus la banca tehnică și i-a cerut antrenorul să-l schimbe că e obosit și vede dublu!”, rememora momentul meciului cu Gremio, într-un interviu, Dumitru Munteanu.

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826