Încă un egal: UTA – Petrolul 1-1!

„Lupii” au bifat cea de-a doua remiză consecutivă în play-off-ul pentru promovare, terminând nedecis, 1-1, meciul disputat, în această după-amiază, la Arad. Echipa noastră a condus la pauză, după golul lui Deac (23), dar s-a văzut egalată imediat după reluare, atunci când Moise (47) a transformat o lovitură de pedeapsă.

Petroliștii nu aveau amintiri tocmai plăcute din duelurile purtate, pe parcursul acestui sezon, cu UTA, dar acest lucru deja nu mai conta înaintea disputei de astăzi. Pentru a rămâne, cu șanse importante, în cursa promovării era clar că pentru elevii lui Costel Enache nu putea exista, de această dată, decât varianta victoriei, iar debutul întâlnirii a venit ca o confirmare a faptului că „lupii” au înțeles acest lucru.

Cu un lot care nu oferă foarte multe soluții la acest moment, Enache a propus, totuși, o modificare în primul „11” față de meciul cu Rapid și, totodată, și una de sistem, abordând partida de pe „Motorul” cu două vârfuri de meserie, Arnăutu și Blănaru. Ultimul a avut și prima ocazie importantă, atunci când, scăpat pe un contraatac în partea stângă, și-a închis unghiul și nu a putut să-l învingă pe Iacob (10), dar intențiile clar ofensive ale „găzarilor” s-au menținut. Drept consecință, a venit și deschiderea de scor, la o fază la care Saim a centrat perfect de pe stânga, iar DEAC (23) a câștigat duelul cu Roumpoulakou și a reluat, imparabil, cu capul, din marginea careului mic: 0-1.

Acesta a fost și scorul primei reprize, una consistentă a petroliștilor, dar, din păcate, startul părții secunde avea să propună un altfel de scenariu. După doar două minute de la reluarea jocului, Avram l-a doborât în careu pe Buhăcianu, plecat pe un culoar liber, iar Romario Moise a transformat fără emoții lovitura de pedeapsă, readucându-i pe arădeni în joc. UTA a căpătat, astfel, moralul de care avea nevoie și a devenit tot mai periculoasă, împingând jocul către buturile adverse, iar Buhăcianu (63) a trecut pe lângă golul de 2-1, atunci când, scăpat în stânga, a șutat puțin pe lângă colțul lung.

„Furia” gazdelor s-a stins, însă, la fel de repede, petroliștii au replicat tăios prin Meza Colli (73 – lovitură de cap, prinsă de Iacob), dar finalul n-a mai adus vreo modificare a tabelei de marcaj. S-a terminat 1-1, Petrolul nu pierde, dar nici nu câștigă, și rămâne să vedem cât de mult va conta, până la urmă, acest punct în economia luptei pentru promovare.

Pentru „lupi”, aflați, după două jocuri, pe loc de baraj, cu 21  de puncte, la egalitate cu Rapid și CS Mioveni, urmează, acum, o deplasare crucială, la Turnu Măgurele. Meciul cu Turris se va disputa marți, 21 iulie, de la ora 21.00.

Foto: Ciprian Petcuț.

UTA Arad – FC Petrolul Ploiești 1-1 (0-1)

Marcatori: R. Moise (49, pen.)/Deac (23)

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Melinte, Fl. Ilie, Roumpoulakou – Miculescu (46 Oroian), Isac, Ursu (66 Al. Ciucur) – R. Moise, Buhăcianu, C. Rus (cpt) (46 A. Ioniță). Antrenor: Laszlo Balint.

FC Petrolul: Avram (cpt) – Sîrghi (81 Enache), Răuță, Manolache, Țicu – Deac (77 Bratu), Pierce, Meza Colli, Saim Tudor – Blănaru, Arnăutu (65 Marinescu). Antrenor: Costel Enache.

Au arbitrat: Horațiu Feșnic (Cluj Napoca) – Ciprian Danșa (Satu Mare) și Gero Szabo (Cluj Napoca). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).

Observatori: Zaharia Ciev (Timișoara) și Viorel Lolea (Reșița).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043