Înfrângere la limită cu HNK Gorica

Petrolul a cedat la limită în meciul amical disputat, astăzi, în compania prim-divizionarei croate HNK Gorica. Gazdele s-au impus cu scorul de 1-0, prin golul marcat, în prima repriză, de către mijlocaşul ugandez Farouk Miya.

“Lupii” au părăsit, astăzi, Slovenia, pentru o călătorie în Croaţia, la Velika Gorica, acolo unde au susţinut cel de-al treilea joc de verificare din acest cantonament, în compania localnicilor de la HNK Gorica, formaţie proaspăt promovată în prima ligă a ţării ce tocmai a dat vice-campioana mondială. Şi a fost, se poate spune, cel mai solicitant test de până acum al “galben-albaştrilor”, Gorica, un adversar solid şi cât se poate de solicitant, reuşind să se impună la limită, după un meci în care, însă, elevii lui Leo Grozavu s-au ridicat la nivelul oponenţilor.

Gazdele au fost cele care au avut mai mult iniţiativa în prrima repriză, reuşind să pucteze la capătul primei jumătăţi de oră, atunci când ugandezul Farouk Miya a pătruns în careu, pe partea dreaptă, şi a şutat în forţă spre colţul lung, Isvoranu nereuşind să oprească balonul din drumul spre plasă. Câteva minute mai târziu, după un corner, Petrolul a trecut pe lângă egalare, la o reluare din  preajma porţii a lui Plămadă (35) direct în portarul advers, iar Gorica a avut posibilitatea desprinderii, la şutul lui Lovric (37), respins de către Isvoranu în transversală. Până la pauză, “lupii” au mai beneficiat de o şansă importantă, însă Danci (40) n-a reuşit să reia decisiv cu capul, după un corner bătut de pe dreapta, dându-i posibilitatea lui Kahlina să respingă, salvator, de sub transversală.

Partea a doua a stat sub semnul echilibrului, cu ocazii de gol de ambele părţi. Gazdele au mai trimis o dată în bară, prin Dabro (57), cel care a ţintit butul din dreapta lui Isvoranu cu un şut din 7-8 metri, iar Arnăutu (62) a irosit o oportunitate imensă, atunci când, singur în marginea careului mic, a trimis imprecis cu capul, balonul trecând alături poartă. Apoi, Bolboaşă, intrat între timp în poarta ploieşteană, a salvat din faţa lui Cabraja, pentru ca, dincolo, Nini Popescu (73) să încerce să-l surprindă pe Veriga cu o lovitură liberă de la 25 de metri, la care portarul croaţilor a scăpat mingea în faţă, dar Antoche n-a putut să profite.

S-a terminat în cele din urmă 1-0 pentru HNK Gorica, iar pentru pentru Petrolul urmează încă două zile de antrenamente şi un ultim test, vineri, de la ora locală 17.30, tot în Croaţia, în compania unei alte grupări de prim eşalon, NK Slaven Belupo.

……………………………………………..

HNK Gorica – FC Petrolul Ploieşti  1-0 (1-0)

Marcator: Miya (31)

HNK Gorica: Kahlina – Mitchedlishvili, Jovicic, Cagalj, Zwolinski- Lovric, Maslowski, Maloca, Miya – Dabro, Believe. Au mai jucat: Veriga – Krizmanic, Matosevic, Zwolinski, Dvornekovic, Ljubisavljevic, Zutic, Zenko, Sroler, Marina, Spicic. Antrenor: Sergej Jakirovic.

FC Petrolul: Isvoranu (60 Bolboaşă) – Olaru (82 Velisar), Plămadă (46 Antoche), Cazan (68 Ghinga), Ţigănaşu (60 Ţicu) – Danci (54 Chindriş) – Ciocâlteu (80 Nica), Herea (54 Cruceru) – Saim Tudor (74 Ene), Arnăutu (63 Lambru), Niziri (46 N. Popescu). Antrenor: Leo Grozavu.

Următorul meci

ACS Progresul Pecica vs FC Petrolul Ploiești

Progresul, Pecica
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1922
2819
3918
4915
5913