Legăm succesele clare: 5-0 cu Ripensia!

”Lupii” au bifat cea de-a doua victorie consecutivă, după un meci în care au înscris, din nou, multe goluri. A fost 5-0 contra Ripensiei Timișoara, pentru formația noastră marcând Bratu (7), Roige (41), Vajushi (49, pen.), Saim Tudor (85) și Diarra (87).

O echipă care a marcat patru goluri în ultimul joc oficial disputat versus una care a primit patru…. Aceasta era matematica simplă de dinaintea startului meciului de pe „Ilie Oană”, cu Petrolul favorită fără doar și poate în fața Ripensiei, iar calculele hârtiei s-au confirmat după 90 de minute în care „lupii” au făcut scor și spectacol, în același timp.

Băieții lui Viorel Moldovan au început sus, au împins din start jocul spre poarta timișoreană și n-a fost, astfel, decât o chestiune de minute până când tabela s-a „dezghețat”. Mario Bratu (7) l-a surprins pe Dobre cu un șut de la 22 de metri, „lupii” deschideau scorul și aveau, astfel, posibilitatea să dicteze ritmul în continuare.

Ripensia a încercat să replice, Popovici (17) a fost aproape să profite de o nesiguranță a lui Manolache, dar Meijers a intervenit și a reparat eroarea coechipierului său, însă până la pauză lucrurile s-au așezat pe făgașul așteptat. Portarul Dobre a scăpat de eliminare, după două faulturi comise, în afara carului, asupra lui Balint, dar nu și de golul doi, atunci când, la o lovitură liberă bătută de la 20 de metri de către Vajushi, a deviat balonul în bara din dreapta sa, însă Roige (41) a fost pe fază și, din fața porții, a îndeplinit o formalitate.

Imediat după reluare, Vajushi (47) a majorat diferența, înscriind golul trei dintr-un penalti obținut de către Balint, iar până la final a rămas timp destul pentru un scor fluviu. Roige (58) a țintit transversala, pentru ca, în ultimele minute, Saim Tudor (85) și Diarra (87) să fixeze tabela la un 5-0 care nu lasă loc pentru interpretări.

Cu această victorie, a doua din acest sezon, Petrolul urcă pe locul patru în clasament, iar în etapa viitoare va juca, în deplasare, cu FK Csikszereda. Meciul de la Miercurea Ciuc se va disputa luni, de la ora 18.00.

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri.

FC Petrolul Ploiești – Ripensia Timișoara 5-0 (2-0)

Marcatori: Bratu (7), Roige (41), Vajushi (49, pen.), Saim Tudor (85), Diarra (87).

FC Petrolul: Avram – Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu – Lax – Bratu (62 Constantinescu), Ekollo (83 Matiș), Roige (cpt) (62 Salifu), Vajushi (74 Saim Tudor) – Balint (74 Diarra). Antrenor: Viorel Moldovan.

Ripensia: Dobre – A. Macritchii, Rogac, Tieranu (55 Stoi), Gladun (72 Maric) – V. Macritchii, T. Călin – Tudorache, Neagu (55 Sokovic), M. Ene (55 Urvantev) – Al. Popovici (cpt). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Au arbitrat: Vlad Baban (Iași) – Alexandru Filip (Constanța) și Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmbovița).

Arbitru de rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni-Ilfov).

Observatori: Marian Lumânare (București) și Marcel Savaniu (Brașov).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043