Lideri peste iarnă

Petrolul iernează pe primul loc în Seria a III-a, după victoria obţinută astăzi, în ultima etapă a turului, pe terenul ilfovenilor de la SC Popeşti Leordeni. „Lupii” s-au impus la limită, scor 2-1, prin golurile marcate de către Antoche (15) şi Ciocâlteu (79), păstrându-şi, astfel, avantajul de două lungimi faţă de următoarea clasată, AFCM Alexandria.

Pe o vreme imposibilă şi pe un teren aproape impracticabil, Petrolul a reuşit să obţină trei puncte extrem de importante în deplasarea de la Popeşti Leordeni. Victoria nu s-a conturat, însă, deloc uşor, elevii lui Octavian Grigore fiind nevoiţi să muncească din greu în mocirla de pe arena „Intergaz”, până să reuşească să-şi securizeze fotoliul de lideri ai Seriei a III-a.

Meciul a început în nota de dominare a ploieştenilor, cei care, după o primă ocazie a lui Arnăutu (4), au reuşit să deschidă scorul la capătul primului sfert de oră, ANTOCHE reluând, cu capul, din 6 metri, după o centrare ideală trimisă, de pe dreapta, de către Nini Popescu. Petrolul a continuat să controleze ostilităţile până la pauză, dar n-a reuşit să-şi asigure desprinderea pe tabela de marcaj, deşi şanse de gol au existat. Nini Popescu (21) a şutat, de la marginea careului mare, direct pe direcţia portarului gazdelor, Ciocâlteu (24) a trimis, din 10 metri, mult pe lângă colţul lung, iar Saim Tudor (40 şi 41) n-a fost deloc inspirat, deşi ajunsese în poziţii bune de finalizare.

Raportul de forţe s-a inversat, însă, în startul reprizei a doua. „Lupii” au făcut pasul înapoi, şi-au asumat dominarea gazdelor, iar amfitrionii au prins curaj şi au început să fie tot mai prezenţi în ofensivă. Ba, mai mult, la o fază fixă, un corner de pe stânga, Anghelini (61) a reluat cu capul şi mingea s-a dus, norocos, în poarta apărată de către Bolboaşă, iar trupa lui Tavi Grigore se vedea nevoită să o ia de la capăt. Jocul s-a mutat, din nou, în jumătatea Popeştiului, iar salvarea a venit din piciorul lui CIOCÂLTEU (79), cel care a profitat de o bâlbă în defensiva gazdelor şi, cu un şut necruţător de la 14 metri, nu i-a lăsat nicio speranţă juniorului Duţu!

Petrolul termină, astfel, turul cu 32 de puncte, cu două peste Alexandria şi cinci faţă de Turnu Măgurele, şi se pregăteşte, acum, de o pauză lungă, campionatul urmând să se reia la începutul lunii martie. Până la vacanţa propriu-zisă, antrenamentele vor mai continua în perioada următoare, existând şi varianta unor meciuri de verificare.

…………………………

SC Popeşti Leordeni – FC Petrolul Ploieşti 1-2 (0-1)

Marcatori: Anghelini (61)/Antoche (15), Ciocâlteu (79).

SC Popeşti: Duţu – Anghel (88 Ciotoianu), R. Gheorghe, Anghelini, Zamfir – N. Dumitru (28 Mustaţă), Halmaghe (82 Moldoveanu) – Romanescu, V. Dinu, Stancu (46 Paraschiv) – Militaru. Antrenor: Dan Păun.

FC Petrolul: Bolboaşă – Olaru, Prunescu (cpt), Frîncu, Velisar – Chindriş, Antoche – N. Popescu (66 Vintilă), Ciocâlteu (88 Catană), Saim Tudor (77 Lambru) – Arnăutu (90+1 Puchea). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Elena Iuliana Demetrescu (Rm. Vâlcea) – Petruţa Iugulescu (Târgovişte) şi Mihaela Ţepuşă (Bucureşti).

Observatori: Camelia Nicolae (Bucureşti) şi Adrian Ion (Piteşti).

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043