Lupii leaga victoriile

Petrolul leagă victoriile, astăzi obţinându-o pe cea de-a a patra în campionat, 1-0 în deplasare cu CS Tunari. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Arnăutu, cu un minut înainte de pauză, atunci când atacantul “lupilor” a transformat o lovitură de pedeapsă.

Aşa cum era de aşteptat, Petrolul a avut parte de de o deplasare dificilă la Buftea, acolo unde a întâlnit-o pe CS Tunari, una dintre echipele ce au luat un start bun în campionat. Lucru ce s-a văzut în modul în care s-au derulat ostilităţile în prima parte a confruntării, cu un echilibru în teren şi cu câte o ocazie mare de fiecare parte.

Mai întâi au ratat gazdele, la “capul” lui Ivan (19), din interiorul careului, parat excelent de către Marinică, pentru ca, două minute mai târziu, Antoche, rămas singur în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor, să şuteze pe direcţia portarului Perianu.
N-a fost, însă, 0-0 la intrarea la cabine, pentru că, aproape de pauză, Ciocâlteu a fost agăţat în careu de către Ivan, iar ARNĂUTU (44) a transformat, fără emoţii, lovitura de pedeapsă corect acordată.

Lucrurile nu s-au modificat prea mult nici după reluare, cu un duel purtat mai mult la centrul terenului. “Lupii” s-au închis bine şi nu le-au oferit multe posibilităţi gazdelor să se apropie periculos de buturile lui Marinică, iar pe final au încercat să valorifice, pe contraatac, viteza lui N. Popescu. Dintr-o astfel de fază s-a născut eliminarea lui Dragu (81), Tunariul jucând finalul cu un om în minus, lucru ce părea să simplifice misiunea “galben-albaştrilor”. Şi tot pe un contraatac, Păun (88) a avut şansa lui 2-0, ratând, însă, din 8 metri.

S-a terminat 1-0 şi, cu 12 puncte din tot atâtea posibile, Petrolul conduce în ierarhia Seriei a III-a. Următorul meci în campionat va fi pe “Ilie Oană”, vinerea viitoare, de la ora 18.00, cu Flacăra Moreni.
………………………….

CS Tunari – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-1)
Marcatori: Arnăutu (44, pen.)

CS Tunari: Perianu – Dragomir, Dragu, Oşca, Barabaş – Fatai (45+1 Neculai), Stăncioiu – Drăgan (88 Rotaru), Ivan (89 Dragomir), Zamfir (80 Stăncioiu) – Luca. Antrenor: Tudorel Dumitru.

FC Petrolul: Marinică – Catană, Prunescu (cpt), Frîncu, Velisar – Chindriş, Antoche – Lambru (84 Niţescu), Ciocâlteu (83 Păun), Şaim (55 Olaru) – Arnăutu (65 N. Popescu). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Cătălin Popa (Piteşti) – Adrian Vornicu (Iaşi) şi Cosmin Vatamanu (Bucureşti). Observatori: Cristinel Rusu (Focşani) şi Camelia Nicolae (Bucureşti).

Eliminare: Dragu (81)

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043