CS Mioveni 2 vs FC Petrolul Ploiești

CS Mioveni 2 vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Petrolul şi-a consolidat postura de lideră, după o victorie consistentă obţinută pe terenul lui CS Mioveni 2. Echipa lui Octavian Grigore s-a impus fără emoţii, scor 3-0, prin reuşita lui Arnăutu şi “dubla” lui Nini Popescu, iar în clasament, are, acum, patru puncte avantaj faţă de ocupanta locului doi, după ce principala urmăritoare, AFC Alexandria, s-a împiedicat la Bradu.

Petrolul a abordat meciul de la Mioveni exact ca o echipă aflată pe prima poziţie a clasamentului, conştientă că are un avantaj valoric important în faţa adversarei. “Lupii” n-au avut niciun fel de probleme în a prelua controlul ostilităţilor încă din start şi a se instala, astfel, în jumătatea adverse, iar deschiderea scorului devenea doar o chestie de timp, în condiţiile unei ofensive permanente din partea ploieştenilor.

Saim Tudor (2) a încercat primul poarta adversă, cu o lovitură de cap prinsă de către Preda, apoi, Chindriş (14) a trimis o “torpilă” de la 25 de metri puţin alături, iar Arnăutu (19) n-a cadrat corect ţinta, cu o lovitură de cap expediată din marginea careului mic. Până la urmă, tot golgheterul “lupilor” avea să aducă desprinderea, ARNĂUTU (27) plasând, de această dată, bine cu capul, de la 8-9 metri, la o centrare venită de pe stânga de la Saim Tudor. Deschiderea de scor a venit, oarecum surprinzător, la pachet şi cu o relaxare a “găzarilor”, pentru că, pe final de primă repriză, amfitrionii au avut câteva şarje periculoase şi o mare ocazie să restabilească egalarea, atunci când, după o serie de gafe în defensive ploieşteană, Mormolea (41) s-a trezit cu mingea în picior la 8-9 metri de buturile lui Bolboaşă, însă, din fericire, a şutat pe lângă bară.

Partea a doua a început după acelaşi scenariu, iar soarta meciului s-a scris, definitiv, în decurs de câteva zeci de secunde. Mai întâi, Antoche (54) a avut şansa golului doi, atunci când a reluat cu capul, 6-7 metri, dar Preda a respins în transversală şi a salvat norocos, pentru ca, pe contraatac, Arsenică să se lanseze, de la 30 de metri, singur spre poarta lui Bolboaşă, însă goal-keeper-ul petroliştilor a blocat cu picioarele, refuzându-le gazdelor golul egalizator. Şi, imediat, emoţiile s-au risipit, pentru că N. POPESCU (55) a transformat impecabil o lovitură  liberă de la 22 de metri, iar, cinci minute mai târziu, tot el a punctat pentru 3-0, cu un şut spectaculos de la 13-14 metri, lateral dreapta.

Aşa a rămăas scorul şi la capătul celor 90 de minute, iar după etapa de astăzi se poate spune că lupta pentru promovare s-a aşezat pe un făgaş tot mai prielnic. Alexandria a remizat la Bradu, 1-1, şi, cu două runde înainte de finalul turului, Petrolul se desprinde la patru lungimi, având, acum, 28 de puncte, faţă de 24 cât a adunat gruparea teleormăneană.

Sâmbăta viitoare, de la ora 19.15, Petrolul va susţine ultimul joc de pe teren propriu din acest tur de campionat, urmând să o întâlnească, pe “Ilie Oană”, pe Astra II.

…………………………..

CS Mioveni 2 – FC Petrolul Ploieşti 0-3 (0-1)

Marcatori: Arnăutu (27), N. Popescu (55, 60).

CS Mioveni 2: Preda (cpt) – Lazăr, Boşneag, Bălan, Alexe (78 Tărâţă) – Mincă (56 Luca), Mierlea, Comănescu, Fulga (66 Marinescu) – Mormolea – Arsenică (56 Ivan). Antrenor: Marius Stoica.

FC Petrolul: Bolboaşă – Catană (46 Puchea), Antoche, Frîncu (34 N. Popescu), Velisar – Chindriş, Olaru – Ciocâlteu, Cl. Tudor (cpt) (78 Vintilă), Saim Tudor – Arnăutu (78 Stănescu). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Ionuţ Constantinescu (Galaţi) – Florin Alexandru Vişan (Galaţi) şi Florin Iftode (Galaţi).

Observatori: Petre Radu (Bucureşti) şi Victor Radu (Bucureşti).

Detalii

Dată Oră League Sezon
03/11/2017 14:00 Liga 3 2017-2018

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
Mioveni 2000
FC Petrolul Ploiești123

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826