CS Mioveni 2 vs FC Petrolul Ploiești

CS Mioveni 2 vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Petrolul şi-a consolidat postura de lideră, după o victorie consistentă obţinută pe terenul lui CS Mioveni 2. Echipa lui Octavian Grigore s-a impus fără emoţii, scor 3-0, prin reuşita lui Arnăutu şi “dubla” lui Nini Popescu, iar în clasament, are, acum, patru puncte avantaj faţă de ocupanta locului doi, după ce principala urmăritoare, AFC Alexandria, s-a împiedicat la Bradu.

Petrolul a abordat meciul de la Mioveni exact ca o echipă aflată pe prima poziţie a clasamentului, conştientă că are un avantaj valoric important în faţa adversarei. “Lupii” n-au avut niciun fel de probleme în a prelua controlul ostilităţilor încă din start şi a se instala, astfel, în jumătatea adverse, iar deschiderea scorului devenea doar o chestie de timp, în condiţiile unei ofensive permanente din partea ploieştenilor.

Saim Tudor (2) a încercat primul poarta adversă, cu o lovitură de cap prinsă de către Preda, apoi, Chindriş (14) a trimis o “torpilă” de la 25 de metri puţin alături, iar Arnăutu (19) n-a cadrat corect ţinta, cu o lovitură de cap expediată din marginea careului mic. Până la urmă, tot golgheterul “lupilor” avea să aducă desprinderea, ARNĂUTU (27) plasând, de această dată, bine cu capul, de la 8-9 metri, la o centrare venită de pe stânga de la Saim Tudor. Deschiderea de scor a venit, oarecum surprinzător, la pachet şi cu o relaxare a “găzarilor”, pentru că, pe final de primă repriză, amfitrionii au avut câteva şarje periculoase şi o mare ocazie să restabilească egalarea, atunci când, după o serie de gafe în defensive ploieşteană, Mormolea (41) s-a trezit cu mingea în picior la 8-9 metri de buturile lui Bolboaşă, însă, din fericire, a şutat pe lângă bară.

Partea a doua a început după acelaşi scenariu, iar soarta meciului s-a scris, definitiv, în decurs de câteva zeci de secunde. Mai întâi, Antoche (54) a avut şansa golului doi, atunci când a reluat cu capul, 6-7 metri, dar Preda a respins în transversală şi a salvat norocos, pentru ca, pe contraatac, Arsenică să se lanseze, de la 30 de metri, singur spre poarta lui Bolboaşă, însă goal-keeper-ul petroliştilor a blocat cu picioarele, refuzându-le gazdelor golul egalizator. Şi, imediat, emoţiile s-au risipit, pentru că N. POPESCU (55) a transformat impecabil o lovitură  liberă de la 22 de metri, iar, cinci minute mai târziu, tot el a punctat pentru 3-0, cu un şut spectaculos de la 13-14 metri, lateral dreapta.

Aşa a rămăas scorul şi la capătul celor 90 de minute, iar după etapa de astăzi se poate spune că lupta pentru promovare s-a aşezat pe un făgaş tot mai prielnic. Alexandria a remizat la Bradu, 1-1, şi, cu două runde înainte de finalul turului, Petrolul se desprinde la patru lungimi, având, acum, 28 de puncte, faţă de 24 cât a adunat gruparea teleormăneană.

Sâmbăta viitoare, de la ora 19.15, Petrolul va susţine ultimul joc de pe teren propriu din acest tur de campionat, urmând să o întâlnească, pe “Ilie Oană”, pe Astra II.

…………………………..

CS Mioveni 2 – FC Petrolul Ploieşti 0-3 (0-1)

Marcatori: Arnăutu (27), N. Popescu (55, 60).

CS Mioveni 2: Preda (cpt) – Lazăr, Boşneag, Bălan, Alexe (78 Tărâţă) – Mincă (56 Luca), Mierlea, Comănescu, Fulga (66 Marinescu) – Mormolea – Arsenică (56 Ivan). Antrenor: Marius Stoica.

FC Petrolul: Bolboaşă – Catană (46 Puchea), Antoche, Frîncu (34 N. Popescu), Velisar – Chindriş, Olaru – Ciocâlteu, Cl. Tudor (cpt) (78 Vintilă), Saim Tudor – Arnăutu (78 Stănescu). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Ionuţ Constantinescu (Galaţi) – Florin Alexandru Vişan (Galaţi) şi Florin Iftode (Galaţi).

Observatori: Petre Radu (Bucureşti) şi Victor Radu (Bucureşti).

Detalii

Dată Oră League Sezon
03/11/2017 14:00 Liga 3 2017-2018

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
Mioveni 2000
FC Petrolul Ploiești123

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Politehnica Iași (On time)

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Clasament

LocClubMPct
11430
21426
31426
41424
51424