Misiune îndeplinită: 2-0 la Moreni!

Petrolul şi-a atins obiectivul pentru deplasarea de la Moreni, acolo unde a câştigat, astăzi, cu scorul de 2-0, la capătul unei partide pe care a controlat-o în întregime. Ploieştenii au tranşat lucrurile încă din prima repriză, după golurile lui Arnăutu (18) şi Ciocâlteu (20), şi îşi menţin, astfel, poziţia de lideri în ierarhia Seriei a III-a.

„Lupii” au trecut cu bine peste testul de la Moreni, unul pe care au ştiut cum să şi-l facă uşor şi să-l „închidă”, practic, fără mari emoţii. Totul s-a lămurit încă din startul confruntării, adică după ce trupa lui Romulus Ciobanu a reuşit să puncteze, în interval de doar 120 de secunde, de două ori, obţinând, rapid, un avantaj pe care a ştiut, mai apoi, cum să-l gestioneze până la final.

Golurile au venit după faze identice, ambele avându-l la serviciu pe Georgian Păun, cel care a pus indigoul peste două centrări perfecte, expediate de pe banda stângă, pentru loviturile de cap, decisive, ale lui ARNĂUTU (18) şi CIOCÂLTEU (20).

Apoi, jocul a curs către un deznodământ firesc, cu o echipă ploieşteană ce a ştiut să anuleze din faşă orice eventuală tentativă a amfitrionilor de a reintra în joc. Iar diferenţa putea fi mai mare dacă, după pauză, Lambru (49), Catană (84) sau Ciocâlteu (89) ar fi fost un pic mai inspiraţi la finalizare, din poziţii favorabile de gol.

S-a terminat, astfel, 2-0, la capătul unui joc al cărui singur minus l-a reprezentat accidentarea lui Claudiu Tudor, „căpitanul” fiind nevoit să părăsească terenul după doar un sfert de oră de la startul întâlnirii, din cauza unei contracturi musculare.

Petroliştii au obţinut trei puncte importante, înaintea unei săptămâni în care îi aşteaptă două confruntări pe „Ilie Oană”. Prima se va desfăşura marţi, de la ora 19.00, cu CS Tunari, iar cea de-a doua vineri, de la ora 16.00, cu Concordia Chiajna II, partide din care „galben-albaştrii” trebuie să scoată maximum posibil pentru a aborda, astfel, cu liniştea necesară duelul cu AFCM Alexandria, posibil hotărâtor în ceea ce priveşte soarta promovării.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

…………………………

CSM Flacăra Moreni – FC Petrolul Ploieşti 0-2 (0-2)

Marcatori: Arnăutu (18), Ciocâlteu (20).

Flacăra: Curchi – Parghel, Costache, Matei, Cernea (70 Neguţ) – Plăcintă – Neacşu (79 Rosciugă), Tocan, Negrea – Drăgan, Neguţ. Antrenor: Gabriel Paraschiv.

Petrolul: Bolboaşă – Antochi, Ichim, Olaru – Lambru (70 Ţicu), Chindriş, Cl. Tudor (cpt) (15 Andor), Velisar – Ciocâlteu, Arnăutu (63 N. Popescu), Păun (70 Catană). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Cartonaşe roşii: Plăcintă (88), Drăgan (88).

Au arbitrat: Dragoş Istrate (Bucureşti) – Marius Badea (Rm. Vâlcea) şi Alexandru Mihăilă (Rm. Vâlcea).

Observatori: Ioan Filip (Slatina) şi Andrei Simion (Bucureşti).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043