Pandurii Tg. Jiu – FC Petrolul/Trei puncte obligatoriu de câștigat pe terenul ultimei clasate

Petroliștii se pregătesc pentru prima deplasare a anului, una pe care o negociază din postura favoriților cerți. Mâine, de la ora 13.45, formația noastră va evolua pe terenul ultimei clasate, Pandurii Tg. Jiu, vizând o victorie ce ar urma să o propulseze până în zona podiumului eșalonului secund.

A doua dintre cele cinci „finale” rămase de jucat până la încheierea sezonului regulat pare și cea mai abordabilă pentru trupa lui Viorel Moldovan. „Lupii” o întâlnesc, în deplasare, pe Pandurii Tg. Jiu, „lanterna roșie” a ierarhiei, o echipă cu doar două succese și un egal la activ în acest campionat, iar calculele hârtiei nu pot indica decât o singură mare favorită. Evident, un meci pe care petroliștii îl tratează cu atenția necesară, dar în care diferența de valoare trebuie să fie suficientă și să se reflecte, la final, pe tabela de marcaj.

Victoria este, de altfel, absolut necesară pentru formația noastră, ajunsă, după disputare primelor jocuri ale etapei cu numărul 17, pe poziția a opta a ierarhiei eșalonului secund. Cu trei puncte câștigate mâine, însă, Petrolul se va apropia la doar o lungime de ocupanta locului doi, Politehnica Timișoara, și va fi la egalitate cu Dunărea Călărași și Rapid București, iar succesul va fi cu atât mai important cu cât, în următoarea rundă, „lupii” vor sta, ocazie cu care contracandidatele pot aduna puncte vitale în lupta pentru play-off.

Astăzi, după antrenamentul de dimineață, „găzarii” au plecat spre Târgu Jiu, Viorel Moldovan având la dispoziție aproape tot efectivul, singurii absenți fiind Bărboianu (în urmă cu pregătirea fizică, după absența cauzată de o accidentare), Huja (în proces de recuperare după accidentare) și Salifu (absență de lungă durată din cauza problemelor de natură medicală).

Partida de mâine, ce se va disputa pe stadionul „Municipal – Tudor Vladimirescu”, va începe la ora 13.45 (în direct pe Digisport 1, Telekomsport și LookSport), fiind condusă de către o brigadă formată din George Cătălin Roman (Timișoara) – Casian Băla (Arad) și Alexandru Mihăilă (Rm. Vâlcea). Arbitru de rezervă va fi Alina Ionela Peșu (Craiova), iar ca observatori au fost delegați Ion Negoescu (Târgoviște) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826