Petrolul a câştigat prima ediţie a Trofeului „Nicolae Pescaru”

Petrolul a câştigat prima ediţie a Trofeului „Nicolae Pescaru”, competiţie organizată de către ACS Steagul Roşu Braşov şi la care au mai participat CSA Steaua Bucureşti şi Oţelul Galaţi.
După victoria obţinută, ieri, cu 5-0, în faţa gazdelor turneului, „lupii” au tranşat şi duelul din finala mare cu Oţelul Galaţi, impunându-se cu scorul de 3-0.

Evident, testul a fost unul mult mai solicitant pentru elevii lui Octavian Grigore, în condiţiile în care oponenta este, la rândul ei, o nou-promovată în cel de-al treilea eşalon, însă lucrurile au fost clare de la bun început, în condiţiile în care, după nici zece minute, ploieştenii conduceau cu 2-0.

Claudiu Tudor (3) a deschis scorul, transformând un penalti obţinut de către Arnăutu, pentru ca Dragoş Gheorghe (9) să majoreze diferenţa, după o pătrundere pe partea stângă, finalizată cu un şut plasat, expediat la colţul lung.

Treptat, gălăţenii au mai echilibrat ostilităţile, trecându-şi şi ei în cont două bune ocazii de a marca, însă de înscris au făcut-o tot „lupii”, în partea a doua, atunci când, la capătul unui contraatac, Ciocâlteu (77) a profitat de o respingere slabă a unui fundaş central şi a şutat de la 13-14 metri.

Petrolul a început această partidă cu o formulă alcătuită din Bolboaşă – Olaru, Antoche, Chiriţă, Velisar – Chindriş – Lambru, Puchea, Cl. Tudor, D. Gheorghe – Arnăutu. După pauză au intrat Marinică – Vagner, Chiriţă, Frîncu, Ţicu – Catană – Niţescu, G. Dumitru, Ciocâlteu, Vintilă – R. Stănescu. Acuzând probleme medicale, Nini Popescu, Prunescu, Păun, Saim si Botezan n-au evoluat. Altfel, Claudiu Tudor a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, în vreme ce Daniel Chiriţă a primit premiul special din partea organizatorilor.

Cu meciul de dimineaţă s-a încheiat, practic, cantonamentul de la Braşov, însă Petrolul va mai disputa o partidă amicală astăzi, la Strejnic, de la ora 18.00, cu Progresul Spartac Bucureşti.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Politehnica Iași (On time)

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Clasament

LocClubMPct
11430
21426
31426
41424
51424