Petrolul a câştigat prima ediţie a Trofeului „Nicolae Pescaru”

Petrolul a câştigat prima ediţie a Trofeului „Nicolae Pescaru”, competiţie organizată de către ACS Steagul Roşu Braşov şi la care au mai participat CSA Steaua Bucureşti şi Oţelul Galaţi.
După victoria obţinută, ieri, cu 5-0, în faţa gazdelor turneului, „lupii” au tranşat şi duelul din finala mare cu Oţelul Galaţi, impunându-se cu scorul de 3-0.

Evident, testul a fost unul mult mai solicitant pentru elevii lui Octavian Grigore, în condiţiile în care oponenta este, la rândul ei, o nou-promovată în cel de-al treilea eşalon, însă lucrurile au fost clare de la bun început, în condiţiile în care, după nici zece minute, ploieştenii conduceau cu 2-0.

Claudiu Tudor (3) a deschis scorul, transformând un penalti obţinut de către Arnăutu, pentru ca Dragoş Gheorghe (9) să majoreze diferenţa, după o pătrundere pe partea stângă, finalizată cu un şut plasat, expediat la colţul lung.

Treptat, gălăţenii au mai echilibrat ostilităţile, trecându-şi şi ei în cont două bune ocazii de a marca, însă de înscris au făcut-o tot „lupii”, în partea a doua, atunci când, la capătul unui contraatac, Ciocâlteu (77) a profitat de o respingere slabă a unui fundaş central şi a şutat de la 13-14 metri.

Petrolul a început această partidă cu o formulă alcătuită din Bolboaşă – Olaru, Antoche, Chiriţă, Velisar – Chindriş – Lambru, Puchea, Cl. Tudor, D. Gheorghe – Arnăutu. După pauză au intrat Marinică – Vagner, Chiriţă, Frîncu, Ţicu – Catană – Niţescu, G. Dumitru, Ciocâlteu, Vintilă – R. Stănescu. Acuzând probleme medicale, Nini Popescu, Prunescu, Păun, Saim si Botezan n-au evoluat. Altfel, Claudiu Tudor a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, în vreme ce Daniel Chiriţă a primit premiul special din partea organizatorilor.

Cu meciul de dimineaţă s-a încheiat, practic, cantonamentul de la Braşov, însă Petrolul va mai disputa o partidă amicală astăzi, la Strejnic, de la ora 18.00, cu Progresul Spartac Bucureşti.

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639