Petrolul – Dunărea Călărași 4-1/Precum un tăvălug!

„Lupii” au trecut cu bine și peste borna cu numărul 13, obținând o nouă victorie clară, 4-1 în confruntarea de pe „Ilie Oană” cu Dunărea Călărași. Golurile formației noastre au fost înscrise de către Armando Vajushi (6 și 20, ambele din penalti), Sory Diarra (51) și Mario Bratu (73), pentru vizitatori punctând Alexandru Stoica (16).

Instalată autoritar în fruntea ierarhiei eșalonului secund, trupa lui Nae Constantin își continuă marșul către primul eșalon, astăzi bifând cel de-al 12-lea succes în cele 13 meciuri jucate în acest campionat. O nouă victorie clară, ce n-a părut a fi pusă la îndoială niciun moment, în ciuda unei prime jumătăți de oră în care vizitatorii au ținut pasul și au fost destul de periculoși.

Petroliștii au modificat repede tabela, ARMANDO VAJUSHI (6) deschizând scorul după ce a transformat o lovitură de pedeapsă, dictată după un fault comis de Țenea asupra lui Bratu. Apoi, profitând de o neglijență a defensivei ploieștene, ex-petrolistul Alexandru Stoica (16) a restabilit egalitatea, cu un șut frumos, de la 18 metri, plasat lângă bara din dreapta lui Raul Avram. Nu peste mult timp VAJUSHI (20) și-a readus echipa în avantaj, după o nouă lovitură de pedeapsă, obținută chiar de el, la un duel cu Filip.

Dunărea a avut ultimul „cuvânt” aproape de finalul primei jumătăți de oră, atunci când Stoica (28) l-a obligat pe Avram să respingă de sub transverală, la o lovitură liberă bătută de la 20 de metri, iar faza a continuat cu o reluare cu capul a lui Moise, de pe linia de 6 metri, din fericire exact pe direcția goalkeeperului nostru. După acel moment oaspeții n-au mai contat, practic, în ofensivă, astfel încât repriza a doua a venit la pachet și cu desprinderea „lupilor”. SORY DIARRA (51) și-a reconfirmat instinctul de golgheter, strecurând balonul printre picioarele portarului Costache, pentru ca MARIO BRATU (73) să „închidă” tabela, cu un șut din mijlocul careului, după o pasă venită de la „căpitanul” Vali Țicu.

13 meciuri, 12 victorii, 39 de puncte, 33 de goluri marcate, doar 4 primite, 7 victorii din tot atâtea posibile pe „Ilie Oană”, 19 goluri înscrise și doar unul, cel de astăzi, încasat! Sunt cifrele care vorbesc de la sine despre parcursul elevilor lui Nae Constantin și care, în mod normal, nu pot anunța decât un sezon încununat cu succes! Urmează, deocamdată, o pauză de două săptămâni, apoi seria de foc din finalul lui 2021, tripla cu Concordia Chiajna-Hermannstadt-„U” Cluj, la capătul căreia puteam avea un răspuns mult mai clar în ceea ce privește lupta pentru promovare.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Petrolul Ploiești – Dunărea Călărași 4-1 (2-1)

Marcatori: Armando Vajushi (6, 20, ambele penalti), Sory Diarra (51), Mario Bratu (73)/Alexandru Stoica (28).

Petrolul: Avram – Pârvulescu, Meijers, Huja (76 Manolache), Țicu (cpt) – Cebotaru, Chindriș (57 Seto) – Bratu (76 Constantinesc), Buia (57 Tucaliuc), Vajushi – Diarra (76 Coman). Antrenor: Nicolae Constantin.

Dunărea: Al. Costache – Filip, Țenea, Leca, Sălceanu – Ivan (89 Mănăilă), C. Avram – Grigore (75 Vultur), Stoica (cpt) (89 Seymour), Moise – Al. Popescu (59 Nica). Antrenor: Valerian Bogatu.

Au arbitrat: Mihai Motan (Târgoviște) – Cosmin Vițelaru (Vaslui) și Cosmin Cercel (Piatra Neamț).

Rezervă: Sergiu Anton (București).

Observatori: Mihai Prunariu (Tg. Jiu) și Eduard Dumitrescu (Pitești).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11949
21942
31941
41937
51936