Piedică pe „Ilie Oană”

Petrolul a remizat la ultima apariţie oficială a anului pe „Ilie Oană”, 0-0 cu Astra II. „Lupii” rămân lideri în Seria a III-a, dar pierd, după acest pas greşit, două puncte din cele patru pe care le aveau avantaj faţă de ocupanta poziţiei secunde, AFCM Alexandria.

Petrolul şi-a încheiat seria evoluţiilor oficiale din 2017 pe „Ilie Oană”, cu un meci dificil disputat în compania Astrei II. Şi, dacă la conferinţa de presă ce a prefaţat această confruntare, Octavian Grigore vorbea despre un „joc al orgoliilor”, modul în care au decurs lucrurile pe teren a venit să confirme spusele tehnicianului, „lupii” întâmpinând o opoziţie serioasă din partea „satelitului” Astrei.

Prima repriză a fost una ce a stat sub semnul echilibrului. Petrolul a fost echipa cu posesie mai bună, a încercat să ducă jocul spre buturile adverse, dar a lipsit „sclipirea” necesară la finalizare. Arnăutu (24) a avut o ocazie importantă, atunci când a pivotat în careul advers, dar a trimis, de la 12-13 metri, puţin pe lângă colţul lung, iar Puchea (41) a fost aproape să provoace un autogol, trimiţând în forţă în faţa porţii adverse şi obligându-l pe Popescu să respingă riscant. Iar pe lângă ratările „lupilor” s-a strecurat şi o greşeală majoră de arbitraj, când Ciocâlteu (19) a trimis în plasă, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid văzut doar de asistentul Ioan Corb.

Lucrurile nu s-au schimbat nici după reluare, scenariul fiind acelaşi, cu o dominare a Petrolului, dar fără efect pe tabela de marcaj. Rămaşi, încă de la jumătatea primei părţi, şi fără Claudiu Tudor, „căpitanul” plecând la vestiare din cauza unei accidentări, petroliştii au început să aibe dificultăţi la construcţie, şi pe fondul unei precipitări evidente, cauzată de trecerea timpului. A lipsit şi şansa, pentru că Nini Popescu (68) a ţintit bara transverală cu o lovitură liberă excelent executată, de la 16 metri, lateral stânga, iar Arnăutu (89) l-a imitat, cu o lovitură de cap expediată din marginea careului mic.

Şi finalul, pe lângă faptul că a arătat şi faţa urâtă a puştilor Astrei, preocupaţi să simuleze cât pot şi să tragă de timp, n-a adus golul izbăvitor, paradele excelente ale lui Nedelcovici în faţa lui Arnăutu (90+1 şi 90+4), refuzând, practic, victoria Petrolului.

„Lupii” mai au de jucat un singur meci în acest tur de campionat, sâmbăta viitoare, în deplasare cu SC Popeşti Leordeni.

……………………………………………………….

FC Petrolul Ploieşti – AFC Astra II 0-0

FC Petrolul: Bolboaşă – Olaru, Prunescu, Frîncu, Velisar – Antoche, Chindriş (66 Catană) – Ciocâlteu (83 Stănescu), Cl. Tudor (cpt) (22 Puchea, 53 N. Popescu), Saim Tudor – Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.

AFC Astra: Nedelcovici – Dobre, Popescu, Vîrtej, Ioniţă – Pahonţu (cpt) – Culda, Chiriac (82 Banu), Vîlceanu (68 Şerban), Chipirliu (46 D. Gheorghe) – Gavriliţă (74 Khalil). Antrenor: Marius Măldărăşanu.

Au arbitrat: Alexandru Bălan (Deva) – Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) şi Răzvan Ionuţ Soponar (Baia Mare).

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) şi Dan Ionescu (Bucureşti).

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043