Sepsi OSK – FC Petrolul 2-0/Fără replică!

Deși am mers cu speranțe mari la Sf. Gheorghe, după trei victorii consecutive reușite în campionat, a trebuit, în cele din urmă, să ne recunoaștem învinși, la capătul unui meci în care Sepsi s-a dovedit a fi mai bună. Dubla lui Rondon (16, 56) a făcut diferența pe tabela de marcaj, iar covăsnenii au ajuns, după acest rezultat, la un punct în spatele nostru.

Al treilea duel Petrolul – Sepsi din acest sezon, dar primul disputat pe noua arenă din Sf. Gheorghe, s-a încheiat cu victoria echipei lui Cristiano Bergodi. Aflată la patru lungimi distanță de ultimul loc din play-off, ocupat chiar de către echipa noastră, Sepsi și-a demonstrat, aseară, forța, învingându-ne fără drept de apel, după 90 de minute controlate, pe alocuri, autoritar.

Omul meciului a fost venezueleanul Mario Rondon, cel care a marcat de două ori și a înclinat, astfel, decisiv balanța. Golul care a deschis tabela a venit repede, după un sfert de oră de joc, atunci când Rondon i-a luat „fața” lui Mathaus și a trimis, cu capul, în vinclul din stânga lui Vâlceanu, pentru ca, după pauză, în minutul 56, atacantul gazdelor să câștige, din nou, un duel cu fundașul Petrolului și să înscrie cu un șut de la 10 metri!

Două goluri suficiente cât să scrie istoria meciului, pentru că formația noastră n-a reușit să găsească soluțiile ofensive pentru a pune în pericol poarta lui Niczuly și să forțeze, astfel, revenirea în meci. Gicu Grozav (80) a avut cea mai bună oportunitate a „lupilor”, atunci când a rămas într-o poziție favorabilă, în mijlocul careului advers, dar a fost deposedat, chiar în momentul șutului, de către Dumitrescu!

Astfel, după trei etape din retur, rămânem cu 26 de puncte și ocupăm, în continuare, poziția a șasea. Urmează, în Superliga, o pauză de aproape trei săptămâni, următorul joc oficial fiind programat în jurul datei de 3 decembrie, atunci când, pe „Ilie Oană”, o vom întâlni pe Universitatea Cluj.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Petrolul 2-0 (1-0)

Marcator: Rondon (16, 56).

Sepsi: Niczuly (cpt) – Aganovic (90+4 Ciobotariu), Ninaj, Tamas, Dumitrescu – Jonathan Rodriguez, Păun, Cosmin Matei (90+4 Achahbar) – Rondon (64 Varga), Safranko, Ștefănescu. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Petrolul: Vâlceanu – Mathaus (60 Ivanovski), Meijers, Huja – Borța (46 Pashov), Dumitriu (60 Cebotaru), Seto, Jair, Țicu (cpt) – Cioiu (46 Budescu), Grozav (86 Manzala). Antrenor: Nicolae Constantin.

Cartonașe galbene: Ninaj (28), Ștefănescu (89)/Mathaus (52).

Au arbitrat: Cătălin George Gămăn – George Florinel Neacșu și Vladimir Urzică.

Rezervă: Ionuț Coza.

Arbitru VAR: Sorin Costreie.

Arbitru AVAR: Vlad Ionuț Bârleanu.

Observatori: Zoltan Szekely (pentru arbitraj) și Constantin Stătescu (pentru organizare).

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639