Speranță și încredere înaintea startului unui nou sezon!

Președintele Marius Stan și antrenorul principal Flavius Stoican au prefațat, într-o conferință de presă organizată astăzi, sezonul 2019-2020, unul ce va începe, pentru FC Petrolul, la finalul acestei săptămâni, odată cu meciul din deplasare cu Metaloglobus București (duminică, ora 13.30, stadion „Juventus”).

Speranță și încredere! Acestea sunt sentimentele care îi ghidează pe oficialii „galben-albaștrilor” înaintea noului sezon, unul la capătul căruia, conform dorinței tuturor, trebuie să se afle promovarea în primul eșalon. ”Sintetizând, acum, când ne mai despart câteva zile de startul campionatului, pot să spun că sunt optimist! Iar optimismul meu se bazează pe ceea ce am făcut până acum. Am avut ca obiectiv închegarea unei echipe, a unui grup, pentru că la început ne-am despărțit de 16 jucători, și cred că, după o lună și aproape jumătate de când am plecat la drum, lucrul de care trebuie să fim mulțumiți este acela că am reușit să creem o echipă, un grup omogen, o mică familie”, a declarat președintele Marius Stan.

„Am adus jucători de caracter, care, chiar și atunci când o să se întâmple să pierdem meciuri, o să vedeți că vor da tot ceea ce pot. Se vor bate până la capăt pentru victorie și pentru ceea ce ne-am propus să realizăm”, a continuat oficialul petroliștilor, cel care are încredere, în primul rând, în puterea grupului. ”Mizez pe ceea ce înseamnă puterea lotului. La acest moment nu avem supervalori, nici nu vom avea în perioada următoare, ci jucători care, împreună, vor închega o echipă omogenă, unită, determinată, așa cum cred că îi place și publicului spectator. Dacă în urma acestei atitudini or să apară și rezultatele, atunci nu vom putea decât să fim mulțumiți”, a spus Marius Stan.

„Campionat lung și greu”

La rândul său, Flavius Stoican vorbește doar despre promovare, fiind conștient, însă, de faptul că echipa pe care o conduce va avea de înfruntat o concurență acerbă pentru locurile care duc în primul eșalon. „Ne așteaptă un campionat lung, cu multe echipe ce și-au exprimat gândul de a promova. Printre acestea ne aflăm și noi, promovarea fiind obiectivul nostru indiscutabil”, a afirmat, de la bun început, tehnicianul „lupilor”.

„Suntem bucuroși cu toții că am reușit ca, într-un timp atât de scurt, să închegăm o familie. Îmi este drag să merg la antrenamente, am o plăcere deosebită să-i văd pe acești jucători cum muncesc și am văzut la ei că își doresc, poate mai mult ca niciodată, să-și atingă obiectivele. Am avut multe discuții cu ei și le-am explicat că presiunea care va exista trebuie să fie una pozitivă, că nu vreau să fie o apăsare pe umerii lor, ci doar o dorință, aceea ca echipa să promoveze în primul eșalon! Nu o să ne fie ușor, pentru că toți plecăm la drum cu șanse egale. Fiecare echipă își dorește o clasare cât mai bună, de ce nu chiar promovarea. Vreau, însă, ca la jucătorii mei să văd dorință, atitudine, determinare, pentru că, altfel, avem toate ingredientele necesare: liniște financiară, liniște sufletească, adică exact ceea ce-și dorește toată lumea”, a continuat Stoican.

Tehnicianul mizează pe forța grupului, având mare încredere, în același timp, în jucătorii tineri din lot. „Nu cred că avem un compartiment care excelează. Sunt mulțumit ca și grup, iar atunci când am făcut selecția ne-am gândit și la calitate, și la caracter. Iar legat de tineri din lot, veți vedea că ei vor juca nu doar pentru că le permite regulamentul, ci pentru că eu cred foarte mult în ei”, a mai spus Stoican.

Duminică, Petrolul va debuta în noua stagiune în deplasare cu Metaloglobus București, formație care le-a luat „lupilor”, în campionatul trecut, patru puncte din șase. „Știm ce s-a întâmplat în sezonul trecut și sunt sigur că vom avea un meci foarte greu, chiar dacă pe hârtie poate că părem favoriți. Trebuie, însă, să arătăm asta și pe teren. Dacă ne ducem <<pe vârfuri>>, doar pentru că suntem Petrolul Ploiești, atunci vom avea de suferit. Dacă însă vom avea atitudine, iar vreme de 95 de minute vom da maximum, atunci ne vom bucura la finalul meciului”, a spus Flavius Stoican.

Partida dintre Metaloglobus și FC Petrolul se va disputa duminică, de la ora 13.30, pe terenul ”Juventus” din București. Spectatorii ploieșteni vor avea la dispoziție 500 de tichete, pe care și le vor putea procura de la casa de bilete a stadionului ”Ilie Oană”. Mâine, casa de bilete va fi deschisă în intervalul orar 09.00-21.00, prețul unui tichet fiind de 20 de lei.

Înregistrarea integrală a conferinței de presă de astăzi o puteți urmări mai jos.

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043