Start cu dreptul în Cupa României

Debut fără emoții pentru „lupi” în ediția 2021-2022 a Cupei României. Petrolul s-a deplasat, astăzi, la Plopeni, acolo unde a câștigat cu 5-0, după „tripla” lui Silviu Pană (4-pen, 20, 72) și reușitele lui Mihai Constantinescu (9) și Simon Măzărache (74).

Trupa lui Nae Constantin și-a ușurat misiunea încă din startul confruntării de pe arena „Gheorghe Șilaev”. Era doar minutul 3, atunci când portarul Stanciu s-a aruncat peste Măzărache, provocând o lovitură de pedeapsă, pe care Silviu Pană a transformat-o fără emoții, și, astfel, lucrurile se așezau devreme pe făgașul așteptat. N-a mai trecut mult și soarta calificării era definitiv pecetluită, pentru că Mihai Constantinescu (9) a punctat pentru 2-0, cu un șut de la 13 metri, lateral dreapta, plasat la colțul lung, iar Silviu Pană (20) a înscris pentru 3-0, cu largul concurs, ce-i drept, al portarului Stanciu, cel care a fost păcălit de un șut expediat, de la 20 de metri, de către mijlocașul „galben-albaștrilor”.

3-0 a fost scorul pauzei iar, după reluare, „lupii” au mai înscris de încă două ori, Pană (72) reușind „tripla”, după încă un „cadou” al lui Stanciu, pentru ca Măzărache (74) să spargă „gheața”, cu primul său gol în tricoul Petrolului! Și pentru că tot a fost meciul premierelor, să amintim și faptul că portarul Andrei Jercălău (16 ani) și fundașul stânga Aris Oprea (17 ani) au prins cel dintâi meci al lor, oficial, ca titulari pentru „găzari”, iar David Ilie (17 ani), pe teren din minutul 70, a debutat și el, tot oficial, pentru Petrolul!

În turul următor, ultimul de dinainte ca formațiile de prim-eșalon să intre în competiție, Petrolul o va întâlni pe Dacia Unirea Brăila, partida urmând să se desfășoare săptămâna viitoare, cel mai probabil marți, în orașul de pe Dunăre.

Foto: Răzvan Păsărică.

 CSO Plopeni – Petrolul Ploiești 0-5 (0-3)

Marcatori: S. Pană (4 – pen., 20, 72), Constantinescu (9), Măzărache (74).

CSO Plopeni: Oct. Stanciu – Șt. Niță (75 Lazăr), R. Alecsandru, Ristea, Chejnoiu – Militaru (53 V. Popescu), Țăranu (53 Paraschivoiu), Simionescu, Bucur – Huza, C. Vlad (cpt) (66 Puiuleț). Antrenor: Daniel Dumitrache.

Petrolul: Jercălău – Olaru (cpt), Lică, Manolache, Oprea – S. Pană, Chindriș, Constantinescu, Măzărache, Buia (71 Ilie) – C. Stoica (46 Jarovic). Antrenor: Nicolae Constantin.

Au arbitrat: Răzvan Negară (Vaslui) – Florin Iftode (Tg. Bujor) și Cristi Daniel Ichim (Brăila).

Observator: Dragoș Ionescu (București).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043