Start oficial ratat în 2023

Am reînceput cu stângul campionatul, iar înfrângerea de la Mioveni doare, cu atât mai mult cu cât a fost înregistrată în fața ultimei clasate și într-un moment în care, cu un rezultat pozitiv, ne puteam așeza pe o cu totul altă traiectorie în Superliga. Golul ex-petrolistului Bogdan Rusu (11) a fost suficient pentru ca formația argeșeană să câștige toate cele trei puncte și să ia o gură zdravănă de oxigen în lupta pentru supraviețuirea în primul eșalon.

Trupa lui Nicolae Constantin a mers cu speranțe mari la Mioveni, dar s-a văzut repede nevoită să-și reconsidere planurile. Asta pentru că echipa gazdă, una restructurată din temelii în această pauză scurtă de iarnă, a început cu mult elan și a deschis scorul prin Bogdan Rusu (11), cel care a înscris cu un șut din careu, venit după o învălmășeală produsă, în urma unui corner, în fața porții ploieștene.

Ofensiv, Petrolul a reacționat destul de greu. Seto (17) i-a dat primele emoții lui Greab, cu o lovitură de cap, apoi Bratu (19) a trimis un șut bun de la 12-13 metri, dar peste transverală! Budescu (25) a fost și mai aproape de egalare, cu o reluare pe lângă colțul scurt, după o pasă venită, din stânga, de la Grozav, iar lui Mathaus (33) i-a fost refuzat golul de către Sno, jucătorul gazdelor respingând, de pe linia porții, mingea trimisă cu capul de către fundașul „găzarilor”! Adevărat e și că Mioveniul a irosit câteva ocazii bune să se desprindă pe tabelă, una dintre cele mai mari șanse aparținându-i lui Antal (39), cel care a scăpat singur pe centru, dar a trimis în blocajul lui Leitner.

„Lupii” au mutat la pauză, scoțând un fundaș central, pe Achim, pentru a trimite pe teren un vârf de meserie, Irobiso, iar după o oră de joc Nicolae Constantin a părut să mizeze totul pe cartea ofensivei, în condițiile în care i-a aruncat în lupta și pe Moldoveanu și Tucaliuc. Doar că golul izbăvitor nu a venit, chiar dacă Petrolul a preluat controlul și a dominat teritorial, Grozav (64 – nu a reușit să reia în plasă, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Budescu) sau Irobiso (72 – lovitură de cap, peste poartă) trecând pe lângă 1-1!

În plus, și centralul Rareș Vidican a greșit flagrant, cu zece minute înainte de final, atunci când, după o fază în care Moldoveanu a fost faultat evident în careu de către Burnea, a mers să vadă acțiunea la monitorul VAR, dar, greu de înțeles, nu a dictat penalty, o decizie care, așa cum a concluzionat toată lumea, s-ar fi impus perfect!

S-a terminat, astfel, 1-0 pentru CS Mioveni, un rezultat care ține Petrolul pe locul 7 în clasament, poziție pe care, indiferent de rezultatele ce vor fi înregistrate în jocurile din zilele următoare, formația noastră și-o va păstra și după această rundă. Sâmbătă, de la ora 17.00, va fi primul meci pe „Ilie Oană”, cu Chindia Târgoviște, și o șansă bună pentru un rezultat care să ne facă să trecem repede peste dezamăgirea de astăzi.

Foto: Cristi Stavri.

CS Mioveni – FC Petrolul 1-0 (1-0)

Marcator: Rusu (11).

CS Mioveni: Greab – Sno (68 Rădescu), Garutti, Scarlatache (cpt), Burnea (87 Șerbănică) – Panait, Lixandru – Antal, Benchaib (76 Diallo), Carnat (87 Balaur) – Rusu (87 Buziuc). Antrenor: Nicolae Dică.

FC Petrolul: Leitner – Achim (46 Irobiso), Meijers (cpt), Mathaus – Doua, Purtic (60 Moldoveanu), Seto (70 Dumitriu), Velisar – Bratu (60 Tucaliuc), Budescu, Grozav. Antrenor: Nicolae Constantin.

Cartonașe galbene: Panait (71)/Velisar (29), Seto (34), Budescu (41), Doua (78).

Au arbitrat: George Vidican – Adrian Popescu și Stelian Slabu.

Rezervă: Bogdan Dumitrache.

Arbitru VAR: Florin Andrei.

Arbitru AVAR: Iuliana Demetrescu.

Observatori: Ion Marin (pentru organizare) și Irina Mârț (pentru arbitraj).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043