Stefan Purtic, Seniko Doua și Cosmin Achim vor fi jucătorii Petrolului!

Cei trei jucători vor fi legitimați de către gruparea noastră și vor face parte din lotul „galben-albaștrilor” în acest sezon.

Pe lângă Robert Moldoveanu, FC Petrolul va propune încă trei noutăți pentru stagiunea de primăvară din Superliga. Astfel, mijlocașul sârb Stefan Purtic, fundașul dreapta ivorian Seniko Romeo Doua și fundașul central Cosmin Achim urmează să devină, oficial, jucătorii echipe noastre, sperându-se ca formalitățile legate de legitimarea celor trei să fie finalizate pe parcursul săptămânii viitoare, până la ora primului joc oficial din 2023.

Stefan Purtic (24 ani, 1.88 m) vine din prima ligă a Serbiei, acolo unde a evoluat ultima dată pentru FK Vozdovac, bifând, pe parcursul actualei stagiuni, 17 prezențe în competiția internă. Aflat la prima experiență într-un campionat străin, Purtic, care a mai jucat în țara natală pentru Radnicki Obrenovac și FK Indjija, are 119 meciuri disputate și 9 goluri marcate în prima ligă din Serbia.

Seniko Romeo Doua (21 ani) s-a pregătit alături de echipa noastră și la finalul anului trecut, iar în cantonamentul din Antalya a ajuns pe parcursul acestei săptămâni, jucând, astăzi, 45 de minute în testul cu Pogon Szeszcin. Doua a evoluat ultima dată la o echipă din țara natală, SOA Yamoussoukro, fiind și căpitanul reprezentativei „U23” a Coastei de Fildeș.

Cosmin Florin Achim (27 ani) este un jucător cu o experiență bogată pe prima scenă a fotbalui românesc, bifând, cu FC Voluntari, peste 100 de apariții în eșalonul de elită. În țară a mai jucat pentru Academia Hagi și pentru Energiticianul Tg. Jiu, fiind și un fost component al reprezentativelor „U19” și „U21”.

Tuturor, bun venit în familia Petrolul Ploiești!

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043