Vali Ţicu şi Andrei Rus au jucat în “dubla” amicală România U19 – Israel U19

Cei mai tineri doi jucători din lotul Petrolului, Valentin Ţicu şi Andrei Rus, s-au aflat, în ultimele zece zile, în pregătiri cu echipa reprezentativă U19. “Tricolorii” au efectuat un cantonament la Mogoşoaia, ocazie cu care, în această săptămână, au susţinut şi două jocuri de verificare, ambele în compania selecţionatei similare a Israelului.

În primul meci, disputat marţi şi câştigat de România cu 2-1, fundaşul dreapta Andrei Rus a fost titular şi a rămas pe teren până în minutul 87, în vreme ce la Vali Ţicu (foto jos, primul din stânga) s-a apelat în ultimele trei minute ale confruntării.

Apoi, în cel de-al doilea joc, programat astăzi şi câştigat, de această dată, de către israelieni, cu scorul de 2-0, Vali Ţicu a fost titular în centrul defensivei, fiind înlocuit în minutul 64, iar Andrei Rus a început din postura de rezervă, intrând pe teren din primul minut al părţii secunde.

Reprezentativa “U19” va juca, în toamnă, turneul de calificare pentru CE din 2019, făcând parte dintr-o grupă cu Bulgaria, Grecia şi Gibraltar.

Adrian Nicolae, convocat la naţionala “U 16”

Dacă Ţicu şi Rus se vor întoarce, de mâine, la echipa de club, în schimb un alt junior petrolist va merge la lotul national. Este vorba despre tânărul Adrian Nicolae (născut 2003), jucător ce a fost convocat echipei reprezentativă “U 16”, ce va susţine, pe 14 şi 16 august, două jocuri de verificare cu selecţionata Cehiei, ambele în deplasare.

Plecat de la Petrolul, în 2016, la Dinamo Bucureşti, după falimentul vechii structuri sportive, Adrian Nicolae s-a întors la Ploieşti la începutul acestui an, pentru început sub formă de împrumut. Din această vară, însă, el a fost recuperat definitiv, redevenind, întrutotul, jucătorul Petrolului.

Sursa foto: www.frf.ro

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043