Victorie eroică la Saelele!

Petrolul a obţinut trei puncte uriaşe pe terenul Voinţei Tr. Măgurele, în meciul jucat, astăzi, la Saelele. „Lupii” s-au impus la limită, 1-0, prin golul reuşit de către Arnăutu, în minutul 13.

Decisă să demonstreze că este, fără dubii, principala favorită a Seriei a III-a, Petrolul a început meciul de la Saelele ca o adevărată pretendentă la primul loc. Claudiu Tudor şi coechipierii săi s-au preluat, din start, frâiele confruntării, împingând jocul către buturile adverse. Iar răsplata jocului curajos a venit repede, atunci când Claudiu Tudor i-a pasat excelent lui Ciocâlteu, acesta a şutat, din 12-13 metri, în picioarele lui Sălăjan, ieşit la blocaj, însă ARNĂUTU (13) a urmărit foarte bine şi a trimis, cu capul, direct, în poarta părăsită.

Petrolul conducea, astfel, pe tabela de marcaj şi căpăta liniştea necesară pentru a imprima ritmul partidei, iar elevii lui Tavi Grigore au reuşit să-i anihileze adversarii. N-a venit, însă, şi un gol care să aducă mai multă linişte, Ciocîlteu având cea mai bună oportunitate, cu un şut de la 18 metri, ce a trecut de puţin peste transversală.

Jocul s-a echilibrat din debutul părţii secunde, atunci când teleormănenii părut ceva mai insistenţi în ofensivă, însă şuturile lui Fotescu (47) şi Mihaiu (56) nu i-au dat mari emoţii lui Bolboaşă, atent de fiecare dată. „Lupii” au replicat prin ocazia lui Olaru (78), care a şutat, din lateral dreapta, la colţul scurt, dar Sălăjan a respins în corner, dar, imediat, Antoche a văzut al doilea „galben” şi a plecat la vestiare mai repede, Petrolul rămânând să joace, astfel, finalul în inferioritate numerică.

Logic, presiunea amfitionilor a fost din ce în ce mai intensă, şi cu câteva situaţii bune de gol, dar petroliştii au rezistat eroic şi au obţinut, astfel, o victorie esenţială în lupta pentru promovare.

Marţi, de la ora 18.00, urmează un meci în care merită să umplem „Ilie Oană”, duelul cu CS Mioveni din „16”-imile Cupei României, apoi, la finalul săptămânii, partida de campionat cu Atletic Bradu.

Voinţa Tr. Măgurele – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-1)

Marcatori: Arnăutu (13).

Voinţa: Sălăjan – Mărioara (65 Tucă; 87 Onţel), Sălcianu, Prodan, Mitrea – Suciu – Cincă (26 A. Roman), Mihaiu, Fotescu, Fl. Nicolae (54 Moise) – B. Oprea (cpt). Antrenor: Marius Baciu.

Petrolul: Bolboaşă – Olaru, Prunescu, Frîncu, Velisar – Antoche, Chindriş (90+3 Stănescu) – Ciocâlteu (74 N. Popescu), Cl. Tudor (cpt) (60 Catană), Saim Tudor – Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.

Cartonaş roşu: Antoche (79).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043