Victorie la final de cantonament: 1-0 cu Desna Chernihiv!

Petrolul a încheiat cu o victorie stagiul din Antalya, 1-0 în meciul cu formaţia ucraineană de prim eşalon FC Desna Chernihiv. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de către Robert Moldoveanu, în chiar primul minut de joc.

Ultimul test din Antalya a fost şi cel mai reuşit pentru „galben-albaştrii”. Meciul s-a încheiat cu o victorie, prima din 2019, dar, cel mai important, prestaţia elevilor lui Mugurel Cornăţeanu a fost una solidă, dătătoare de speranţe pentru viitor. Lucru cu atât mai important cu cât adversarul a fost unul redutabil, FC Desna Chernihiv ocupând locul şase în ierarhia la zi a primului eşalon din Ucraina, aflându-se, astfel, în lupta pentru calificarea în faza play-off a campionatului.

Jocul desfăşurat pe terenul principal de la „Kremlin Fotbal Center” din Lara, baza unde „lupii” şi-au desfăşurat antrenamentele în toată această perioadă, a fost decis de execuţia superbă a lui Robert Moldoveanu, cel care a înscris în chiar primul minut de joc, cu un şut de la peste 25 de metri, ce l-a lăsat fără replică pe portarul ucrainienilor.

În continuare, petroliştii au ţinut ritmul şi s-au bătut de la egal la egal cu adversarii lor, Desna neavând, practic, mari şanse să revină în joc, tot Petrolul fiind echipa mai periculoasă şi cu ocaziile mai mari. Malakyan (32) a trimis balonul în poartă, după o fază frumoasă de contraatac, însă reuşita a fost anulată pentru un ofsaid la limită, iar, în repriza a doua, Kozoronis (75) a bătut înşelător o lovitură liberă, de la circa 25 de metri, dar balonul a lovit bara, fiind respins, mai apoi, de pe linia porţii de un fundaş ucrainean. În replică, acţiunile ofensive ale adversarilor au fost neutralizate bine de către defensiva ploieşteană, iar atunci când a fost nevoie, Cezar Lungu, aflat la debutul său în tricoul Petrolului, a intervenit oportun, salvând în câteva situaţii dificile.

Singurul aspect negativ al meciului l-a reprezentat, din păcate, accidentarea marcatorulului unicului gol, Robert Moldoveanu acuzând o entorsă la gleznă, la o fază la care a alunecat din cauza unei denivelări a gazonului. Altfel, Laurenţiu Marinescu (o uşoară problemă la inghinali) şi Georgios Sarris (întindere musculară) au fost menajaţi în această întâlnire, cei doi primind o pauză de la efort susţinut în ultimele zile ale cantonamentului de la Lara.

„Lupii” termina, astfel, stagiul centralizat cu un bilanţ alcătuit dintr-o victorie, 1-0 cu Densa, două remize, 2-2 cu FK Belasica şi Ansan Greeners, şi o înfrângere, 0-1 cu Drita Gjilan, iar, la noapte, vor pleca spre casă, urmând să ajungă, în jurul orei 09.00, la Bucureşti.

 

FC Petrolul – FC Desna Chernihiv 1-0 (1-0)

Marcator: Moldoveanu (1).

FC Petrolul: Lungu – Borţa (84 Olaru), Ghinga (cpt), Cazan, Ţigănaşu – Puşcaş (77 Chindiriş) – Saim Tudor (46 Ştefănescu), Kozoronis, Malakyan (46 Nini Popescu), Moldoveanu (56 Arnăutu) – Rusu (69 Stoica). Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043