Victorie la scor în Valea Domanului!

Petrolul a bifat prima victorie a sezonului, impunându-se categoric în meciul disputat, în deplasare, cu CSM Reșița. Trupa lui Viorel Moldovan a câștigat cu scorul de 4-0, după golurile lui Ekollo (37), Bratu (41), Vajushi (51) și Roige (53).

„Lupii” au avut un start ezitant de meci, permițându-le reșițenilor să dezvolte câteva șarje periculoase încă din primele minute ale confruntării disputată pe arena din Valea Domanului. Avram (5) a avut emoții la șutul lui Ene, dar a găsit răspunsul potrivit cu un reflex salvator, după care, ușor-ușor, ploieștenii au început să conteze în duelul de la mijlocul terenului, și să reechilibreze, astfel, ostilitățile.

Firește, au apărut și ocaziile, Bratu (19) obligându-l pe Cobrea să respingă acrobatic, după un șut de la 22 metri. Ex-petrolistul din poarta bănățenilor a avut, mai apoi, o intervenție excelentă și în fața lui Roige (28), pătruns singur pe partea stângă, dar a greșit atunci când Ekollo (37) a reluat cu capul, de la 8 metri, nici foarte tare și nici plasat, goalkeeperul gazdelor scăpând balonul dincolo de linia porții! Imediat, trupa lui Moldovan a reușit desprinderea, după ce Bratu (41) s-a „infiltrat” pe dreapta și l-a lăsat fără replică pe Cobrea, cu un șut din interiorul careului, așa încât, la intrarea la cabine, Petrolul avea un avantaj confortabil pe tabela de marcaj.

Lucrurile s-au lămurit definitiv  la scurt timp după reluare, „lupii” punctând de încă două ori în decurs de doar două minute. Mai întâi, Vajushi (51) l-a „executat” pe Cobrea, cu un șut din unghi, lateral stânga, la colțul lung, iar, la următoarea acțiune ofensivă, Roige (53) a plecat pe un culoar liber, pe zonă centrală, și, după ce l-a pierdut pe drum pe Cobrea, a trimis în poarta goală!

Reșița a avut șansa să reducă din scor cu un sfert de oră înainte de finală, însă Avram n-a fost de acord cu golul de onoare al gazdelor, parând lovitura de pedeapsă executată de către Victoraș Astafei. S-a terminat, astfel, 4-0, o victorie dincolo de orice dubii a „lupilor”, cei care, astfel, bifează și cel mai detașat scor înregistrat în toate meciurile desfășurate în debutul eșalonului secund.

În cea de-a treia etapă, FC Petrolul va juca, pe „Ilie Oană”, cu Ripensia Timișoara, partida urmând să se dispute marți, 15 septembrie, de la ora 19.30.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

CSM Reșița – FC Petrolul Ploiești 0-4 (0-2)

Marcatori: Ekollo (37), Bratu (41), Vajushi (51), Roige (53).

CSM: Cobrea – Lungu (88 Szijj), Dudea, Dumitraș, Ad. Ilie (46 Rașoveanu) – Danci, Breșneni (cpt) (75 Matulevicius) – Chera (67 Dat), Astafei, Buș – Ene (46 Vădrariu). Antrenor: Alexandru Pelici.

FC Petrolul: Avram – Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu (85 Poelmans) – Nir Lax (58 Saim Tudor) – Bratu (66 Enache), Ekollo, Roige (cpt), Vajushi (85 Ben Levy) – Balint (85 Diarra). Antrenor: Viorel Moldovan.

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Doru Claudiu Lucaciu (Cluj Napoca), Ionuț Marius Bobe (Videle).

Arbitru de rezervă: Andrei Lucian Țiții (Sibiu).

Observatori: Romeo Malac (Timișoara) și Iulian Spătaru (Timișoara).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043