Victorie şi, de acum, lideri!

Petrolul a câştigat lejer partida cu Atletic Bradu şi a trecut pe prima poziţie a clasamentului, profitând de egalul înregistrat în duelul dintre AFCM Alexandria şi Voinţa Tr. Măgurele. După un meci în care au făcut spectacol în primele 45 de minute, “lupii” s-au impus cu scorul de 4-2, prin golurile marcate de către Arnăutu (1, 29), Ciocâlteu (18) şi Cl. Tudor (23, pen).

Cu perspectiva certă de a prelua şefia Seriei a III-a, după ce primise vestea remizei de la Alexandria, Petrolul a plecat ca din tun în meciul cu Atletic Bradu. Şi, astfel, nu trecuseră decât 13 secunde şi tabela de marcaj deja se modifica, pentru că, după o fază ce a făcut şah-mat defensive adversă, ARNĂUTU relua, simplu, din faţa porţii, la o centrare venită, de pe dreapta, de la Saim Tudor.

Era doar începutul unui adevărat festival ofensiv al “galben-albaştrilor”, iar golurile au continuat să curgă la foc continuu în poarta nefericitului Burci. CIOCÂLTEU (18) a punctat pentru 2-0, cu un şut superb, de la 18 metri, ce s-a dus în vinclul din dreapta lui Burci, iar CLAUDIU TUDOR (23) a majorat diferenţa, transformând un penalti obţinut de Nini Popescu, după un fault al lui Enache.

Abia la 3-0 argeşenii au arătat că n-au bătut degeaba drumul până la Ploieşti, Preda (24) reuşind să reducă, pentru moment, din handicap, cu un şut in lateral dreapta, expediat la colţul lung. Imediat, însă, ARNĂUTU (29) a refăcut diferenţa de trei lungimi, îndeplinind o simplă formalitate după o fază “lucrată” de Ciocâlteu, cel care i-a oprit mingea cu călcâiul golgheterului ploieştenilor.

Iureşul “lupilor” s-a domolit o dată cu intrarea la cabine, iar, după reluare, Bradu avut şansa să joace şi să-şi creeze câteva ocazii bune de gol. Jenaru (55) a luat la ţintă bara din dreapta lui Bolboaşă, cu un şut violent expediat de la circa 25 de metri, apoi Tănăsescu a reluat, din şase metri, puţin alături, iar Golban (58) a finalizat o cursă solitară cu un şut pe lângă colţul lung. Până la urmă, Golban (83) a găsit calea către gol, cu un şut plasat, de la 18 metri, şi cam aşa s-a scris istoria jocului, după o repriză secundă în care Petrolul a oprit, practic, motoarele, conservându-şi energiile pentru etapele ce vor urma.

În urma acestui succes, Petrolul a ajuns la cota 25 în clasamentul Seriei a III-a, având un avantaj de două puncte faţă de următoarea clasată, AFCM Alexandria, în vreme ce Tr. Măgurele, cu un joc în plus, a rămas, deja, la cinci lungimi în spate.

Etapa viitoare, Petrolul va merge la Colibaşi, acolo unde va juca cu CS Mioveni II.

…………………………………………………

FC Petrolul Ploieşti – CS Atletic Bradu 4-2 (4-1)

Marcatori: Arnăutu (1, 29), Ciocâlteu (18), Cl. Tudor (23, pen)/Preda (24), Golban (83).

FC Petrolul: Bolboaşă – Catană, Olaru, Antoche, Velisar – Chindriş – Saim Tudor (58 Lambru), Cl. Tudor (cpt) (58 Stănescu), Ciocâlteu, N. Popescu (65 Niţescu) – Arnăutu (65 Păun). Antrenor: Octavian Grigore.

CS Atletic: Burci – Achim, Enache, Şerban (85 Zăinescu), A. Marin – Al. Preda, Golban, Piscanu, Jenaru (69 Marcu) – Soare (cpt) (46 Traşcă) – Tănăsescu (81 Simion). Antrenor: Ovidiu Tică.

Au arbitrat: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe) – Peter Josezef (Sf. Gheorghe) şi Roberto Ciuraru (Sf. Gheorghe).

Observatori: Lucian Măiereanu (Braşov) şi Vasile Blagoe (Drobeta Tr. Severin).

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639