Viorel Moldovan: „Putem să mergem mai departe în Cupa României!”

„Lupii” și-au aflat, astăzi, adversarii din faza sferturilor de finală ale Cupei României. Pentru tragerea la sorți a fost alcătuită, de această dată, o singură urnă, în care au fost introduse toate cele opt formații rămase în competiție, iar bilețelul purtând numele Petrolul Ploiești a fost cel de-al doilea extras, formația noastră având-o ca adversară pe Astra Giurgiu, prima ieșită din „căciulă”.

„Sincer, chiar mi-am dorit să jucăm cu o echipă de prim eșalon și în această fază a competiției! Va fi, din nou, un bun prilej pentru ne testa și, bineînțeles, ne dorim calificarea în semifinale!”, a comentat Viorel Moldovan.

Ajunsă în această fază a întrecerii după ce le-a eliminat, în tururile precedente, pe cele două divizionare secunde timișorene, Ripensia (5-1 în „16-imi”) și ASU Politehnica (2-1, în optimi), gruparea giurgiuveană ocupă, în ierarhia la zi a Ligii 1, poziția a 13-a, după cele 23 de etape jucate în sezonul regular.

„Astra este o echipă solidă, cu un antrenor valoros, o formație care are calitate atât la nivel de grup, cât și individual. S-a luptat pentru trofee în ultimii ani, a participat constant în play-off-ul Ligii I și, privind din această perspectivă, este normal să fie cotată cu prima șansă la calificare. Dar, sunt convins ca avem capacitatea să ne luptăm de la egal la egal și să mergem mai departe în această competiție”, a conchis Viorel Moldovan.

Partida dintre FC Petrolul și Astra Giurgiu se va disputa pe „Ilie Oană”, în intevalul 2-4 martie, în funcție de programul ce va fi stabilit de către televiziunile deținătoare de drepturi.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
149
249
348
448
548