1-1 cu Fatih Karagumruk

FC Petrolul a demarat, astăzi, seria testelor din cadrul celui de-al doilea stagiu centralizat al verii, încheind la egalitate, scor 1-1, meciul disputat cu formația turcă de eșalon secund Fatih Karagumruk. Ambele goluri s-au marcat în prima repriză, reușita „lupilor” fiind semnată de către Ionuț Cioinac (21).

La două zile de la sosirea în Turcia, elevii lui Flavius Stoican au avut de susținut, astăzi, primul test din cadrul cantonamentului pe care îl efectuează lângă Ankara. Unul cât se poate de solicitant, atâta vreme cât au întâlnit o formație arțăgoasă, dar și tehnică, Fatih Karagumruk, o nou promovată în eșalonul secund turc, ce are în componență jucători cu experiență, trecuți pe la marile forțe fotbalistice din Istanbul.

Iar replica „galben-albaștrilor” a fost una pe măsură, meciul fiind unul ce a stat sub semnul echilibrului de la un capăt la celălalt. Petroliștii au fost primii care au amenințat buturile adverse, cu șuturile lui Ștefănescu (8) și Marinescu (11), la care portarul Aykut Ozer a avut replică, și au reușit să deschidă scorul, după ce CIOINAC (21) a profitat de o degajare greșită a lui Ozer și, cu un șut de la 18 metri, a plasat balonul lângă bara din stânga.

Egalarea a venit rapid, Selcuk Alibaz (24) învingându-l pe Apostolachi cu un șut frumos, de la 14 metri, lateral stânga, la colțul lung, iar până la pauză fiecare echipă a mai avut câte o oportunitate, turcii prin Tugrlu Erat (44), iar „lupii” prin Țicu (44).

După reluare nu s-a mai înscris, însă ocazii mari au fost de ambele părți. Ianis Stoica (60, 84) și Meza Colli (63) n-au reușit să-l învingă pe Murat Hacaoglu, pentru ca, la rândul său, Raul Avram să aibă două intervenții salvatoare în fața lui Sercan Yildirim (71) și Turgut Dogan (86).

S-a terminat, astfel, 1-1, într-un prim test care și-a atins, cu siguranță obiectivele. Mâine urmează un nou joc, și tot cu o echipă recent promovată în eșalonul secund din Turcia, Menemen Beledyespor. Partida va începe la ora 17.00 și se va desfășura pe stadionul din Kızılcahamam, localitatea în care sunt cantonați ploieștenii.

FC Petrolul Ploiești – Fatih Karagumruk 1-1 (1-1)

Marcatori: Cioinac (21)/ Selcuk Alibaz (24).

FC Petrolul: Apostolachi – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Țicu – Cioinac, Mihăescu – Saim Tudor, Marinescu, Ștefănescu – Arnăutu. Repriza a doua: Avram – Zaharia, Racu, Manolache, Țicu (66 Ștefanovici) – Cioinac, Meza Colli – Munteanu, Bratu, I. Stoica – Arnăutu (70 Enache). Antrenor: Flavius Stoican.

Fatih Karagumruk: Ozer – Kutun, Acil, Okur, Sucsuz – Ozbek, Efe – Yildirim, Alibaz, Erat – Aras. Repriza a doua: Hacaoglu – Kablan, Civelek, Kurucuk, Sarigul, Tokmak, Pehlivan, Zengin, Stefan Silva, Daniel Gonzalez, Lahin, Erdogan. Antrenor: Cunzet Dumlupinar.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826