AFC Hermannstadt – Petrolul 1-0/Stop după 12 victorii!

Cu două meciuri înainte de pauza de iarnă și cu cinci etape rămase de jucat până la intrarea în play-off, Petrolul a mers la Mediaș cu intenția de a mări și mai mult distanța ce o separa în clasament de una dintre principalele contracanditate la promovare, AFC Hermannstadt. Erau opt lungimi înaintea primului fluier al „centralului” Fluieran și, până la urmă, au rămas doar cinci, pentru că planul elevilor lui Nicolae Constantin nu s-a concretizat nici pe jumătate, „lupii” întorcându-se cu mâna goală la Ploiești.

Așa cum era de așteptat, echilibrul a fost factorul care a definit jocul de la Mediaș, niciuna dintre echipă nepărând dispusă să-și asume prea multe riscuri. Lupta s-a dus mai mult la mijlocul terenului și, astfel, prima repriză a fost una relativ săracă în ocazii clare de gol. Dintre cei doi portari, cel mai mult a avut de lucru Avram, atent la șuturile expediate, din marginea careului, de către Sîntean (13) și Opruț (40).

Imediat după reluare, Nae Constantin a căutat să revitalizeze ofensiva, apelând la un atacant de careu, Senad Jarovic, în locul unui mijlocaș, Silviu Pană. S-a schimbat și distribuția în câmpul de joc, pentru că Diarra a mers în banda stângă iar Vajushi a trecut în zonă centrală, în spatele lui Jarovic, dar nici în această formulă atacul echipei noastre n-a reușit să creeze pericol la poarta sibiană. Cei care au înscris au fost, până la urmă, jucătorii lui Hermannstadt, atunci când, la un șut al lui Opruț, balonul respins de către Avram a ajuns la Plazonja, acesta i-a pasat lui Balaure (70), cel care, singur în fața porții, a îndeplinit o simplă formalitate!

A fost golul care a stabilit și scorul final, pentru că „lupii” n-au găsit reacția potrivită pentru a restabili egalitatea pe tabela de marcaj, gustând, astfel, după 12 victorii consecutive, și din cupa amară a eșecului! O înfrângere care nu este, nici pe departe, un capăt de țară, iar gândurile trebuie să ducă, acum, doar spre ultima confruntare  anului, derbiul de pe „Ilie Oană” cu Universitatea Cluj (7 decembrie, ora 17.00).

Foto: www.sportpictures.eu

FC Hermannstadt – FC Petrolul 1-0 (0-0)

Marcator: Balaure (70)

Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, Stoica, Opruț – P. Petrescu (cpt), Mino Sota, Năstasie (81 Alhassan) – Balaure (83 Buzan), Oroianu (81 Bucuroiu), Sîntean (66 Plazonja). Antrenor: Marius Măldărășanu.

Petrolul: Avram – Pârvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Seto (76 Chindriș), Cebotaru – Constantinescu (61 Nițescu), Pană (46 Jarovic), Vajushi (69 Tucaliuc) – Diarra (76 Măzărache). Antrenor: Nicolae Constantin.

Au arbitrat: Nicușor Flueran (Craiova) – Adrian Popescu (Craiova) și Marius Marchidanu (Brăila).

Rezervă: SorinVădana (Cluj-Napoca).

Observatori: Zaharia Ciev (Timișoara) și Romeo Malac (Timișoara).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043