FC Petrolul – FCSB 2-2/Un punct smuls cu mult sacrificiu!

Petrolul a renăscut, cumva, din propria-i cenușă și a terminat neînvinsă partida cu FCSB, după ce, la un moment dat, avea un deficit de două goluri. Golurile lui Jair (76) și Grozav (90+6) au anulat reușitele lui Dokovic (3) și Băluță (52), într-un meci marcat și de câteva controverse în ceea ce privește deciziile de arbitraj.

Pe un „Ilie Oană” arhiplin, „lupii” n-au apucat să se așeze bine în teren și au aflat, deja, că trebuie să alerge după restabilirea echilibrului pe tabela de marcaj. O intervenție greșită a lui Jair l-a adus pe Dokovic față în față doar cu Zima, poziție din care mijlocașul oaspeților nu putea rata, și FCSB deschidea scorul, astfel, după doar două minute!

Un șoc pe care, fără doar și poate, elevii lui Pîrvu l-au acuzat din plin, cu atât mai mult cu cât, puțin după jumătatea primei reprize, s-au confruntat și cu pierderea lui Sergiu Hanca, scos din joc de intervenția extrem de dură a lui Dawa. Penalizată, însă, doar cu un cartonaș galben, nu cu un binemeritat „roșu”, care i-ar fi adus pe bucureșteni în situația să joace aproape o oră în inferioritate numerică.

Imediat după pauză, FCSB s-a desprins, cu un gol din categoria lui „a fost sau n-a fost”. Olaru a șutat în transversală, balonul a ricoșat în mijlocul careului, de unde Băluță l-a retrimis pe poartă, dar Zima a reusit să respingă. Din fața sau din spatele liniei porții? O întrebare la care brigada condusă de către Radu Petrescu a dat un răspuns favorabil oaspeților și i-a adus pe aceștia cu un pas mai aproape de cele trei puncte puse în joc.

Doar că „lupii” n-au acceptat eșecul și, cu o revenire de senzație, au întors soarta meciului. JAIR (70) s-a revanșat după eroarea din startul confruntării, reaprinzând speranțele cu o lovitură liberă executată impecabil, ce l-a lăsat fără replică pe Târnovanu,  iar GROZAV a preluat ștafeta și, după o mare ratare (72), a reușit să marcheze, din penalty, în cel de-al șaselea minut al prelungirilor, stabilind, astfel, scorul final: 2-2!

Un punct meritat, venit ca o răsplată a efortului colectiv senzațional, un egal care ne readuce pe poziția a șasea, cu o etapă înainte de finalul turului sezonului regulat. Urmează o săptămână cu două jocuri, mai întâi marți, la Târgoviște, în Cupa României (ora 18.00), și apoi sâmbătă, la Sf. Gheorghe, în etapa cu numărul 15 din Superliga (ora 16.45).

FC Petrolul – FCSB 2-2 (0-1)

Marcatori: Jair (76), Grozav (90+6)/Dokovic (3), Băluță (52).

FC Petrolul: Zima – Doua, Papp, Meijers, Pedro Justiniano (46 Diomande), Dumitriu – Hanca (30 Petrovic, 82 Abuashvili), Seto (60 Jefferson), Jair, Grozav – Răducan (46 Rădulescu). Antrenor: Florin Pîrvu.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Dawa (34 Lixandru), Radunovic – Dokovic, Șut, Olaru (cpt) – Băluță (90 Compagno), Rotariu (80 Ganea), O. Popescu (46 Miculescu). Antrenor: Elias Charalambous.

Cartonașe galbene: Doua (52), Papp (67)/Dawa (27), Olaru (62), Lixandru (69), Pantea (90).

Au arbitrat: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu și Mihai Marica.

Rezervă: George Cătălin Găman.

Arbitru VAR: Horațiu Feșnic.

Arbitru AVAR: Doru Lucaciu.

Observatori: Adrian Comănescu și Ion Craiu.

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043